Dan sa zvezdom: Anna Dereszowska

Ona je glumica, pevačica Oriflame ambasador, pomaže humanitarnim organizacijama i povrh svega - ona je mama. Anna Dereszowska deli sa vama svoje svakodnevne navike i pruža inspiraciju kako da pratite svoje snove.

1. Ukratko opišite jedan svoj dan
Uvek sam u pokretu. Kad bih brojala korake, mislim da bih došla do stvarno zavidnog broja (smeh). Naravno, svaka mama trči ovaj maraton. Morate da spremim decu za školu, odem na posao, skuvam večeru, operem veš, obavim kupovinu i igram se sa decom. Takođe volim da idem na plivanje, tenis, vozim bicikl ili džogiram. Moj raspored je uglavnom fleksibilan, što ima svoje prednosti i nedostatke. Nekad mogu da spavam duže ujutru, ali nekad moram da budem na setu u 5 ili 6 ujutru. Nekad sam na snimanju 4-5 sati i to bude to za taj dan, ali kada imam emisije, vratim se kući nakon celog dana, oko 10 uveče.

2. Šta vam svakodnevno daje energiju?
Crpim je iz moje porodice, moje dece. Njihova sreća, smeh, osmesi i ljubav omogućavaju da postignem i nemoguće. Kada me zagrle, sve moje brige iščeznu (smeje se). Ja sam i generalno optimistična osoba. Za mene je čaša uvek polupuna.

3. Šta čini da se osećate lepom?
Naučila sam da volim i prihvatim sebe baš onakvom kakva jesam. Ne brinem se kako izgledaju moje usne, noge ili nos. Kao što sam rekla, bavim se sportom i svaki pretrčani ili preplivani kilometar, kao i svaki kilometar koji vozim bicikom mi daju puno endorfina od kojeg sam srećna i puna energije. Isto tako, pridržavam se mojih rutina lepote – koristim maske za lice, čistim kožu, dajem joj adekvatnu hidrataciju i negu. S vremena na vreme odem i na masažu u jedan od mojih omiljenih SPA salona. Obraćam pažnju na to šta kupujem i jedem, tražim pouzdane nabavljače i čitam deklaracije. Znam da je to dosta posla, ali sam uspela da razvijem zdrave životne navike (smeh).

4. Da li vam je važna nezavisnost? Šta vam ona omogućava?
Nezavisnost je za mene uvek značila slobodu. Naravno, imamo mnogo odgovornosti u toku dana ali čim se mi osećamo dobro tamo gde jesmo, sa određenim ljudima i pod određenim uslovima – slobodni smo. Nezavisnost je takođe i nešto što vežem za finansije. Ja ne bih mogla da pitam muškarca u mom životu da finansira moje potrebe. Ja volim da radim i baratam vlastitim novcem.

5. Koji savet biste dali ženama koje žele nezavisnost u profesionalnoj sferi?
Verujem da svaka žena poseduje intuiciju koju sledi. Ne mora svaka žena da vodi kompaniju i tim ljudi. Međutim, svaka žena želi da radi posao koji voli i da je cene zbog toga. Profesionalna nezavisnost se postiže samo kada se ne posvetimo samo jednoj aktivnosti. Danas vam nijedan posao ne pruža sigurnost. Zbog toga je uvek dobro da potražite neke alternativne izvore primanja. Po mom mišljenju, Oriflame daje ženama jedinstvenu priliku da budu nezavisne. Možda je zbog toga kompanija tako uspešna širom svijeta?

6. Šta biste poželeli svojim fanovima ovog posebnog dana?
Želim im da imaju snage da prihvate izazove i suoče se s različitostima i da nikada ne prestanu da sanjaju i da imaju hrabrosti da ispune te snove. I pre svega, želim im da se vole zbog onoga što jesu.Tekst: Fotografije: Marlena Bielińska, Marek Ogień