Kako odabrati miris za dan venčanja

Idealan miris za dan venčanja će podstaći upravo ono raspoloženje koje priželjkujete. Pročitajte kakav savet za mlade spremaju naši stručnjaci.

Mathilda Jönsson, Oriflame stručnjak za mirise

“Miris stvara emocionalno iskustvo. To je način da izrazite ono što jeste i što želite da budete. Kada birate miris za venčanje, razmislite o tome kako želite da se osećate i šta želite da naglasite baš tog posebnog dana.

Ako želite da se osećate ženstveno i romantično, odaberite drvenaste i cvetne note. Ukoliko želite da se osećate glamurozno, cypre note će biti idealne za vas. Ako želite da se osećate senzualno, odaberite tople i začinske note, orijentalne sastojke i muskatni oraščić."

Vincent Schaller, kreator mirisa

Budući da je venčanje najvažniji dan u vašem životu, preporučujem vam da nosite miris koji je elegantan, daje vam samopouzdanje i kojeg ćete mirisati na sebi satima. 

Koristim belu ružu u srcu Volare Forever mirisa jer je svakako asocijacija na venčanje i romansu. Odmah sam znao da želim ovaj miris da povežem sa  temom venčanja  – na kraju krajeva , “forever” označava večnu ljubav, a za mene bi simbol te večnosti bilo jenčanje. Mlada treba da nosi miris lagan i prozračan poput prelepih zraka sunca na taj najvažniji dan u njenom životu."Camilla Åstrand, stilistkinja slavnih

“Izbor mirisa koji ćete nositi na dan venčanja je svakako jedan od važnijih rituala na taj dan.  Važan je gotovo kao izbor venčanice. Pri izboru mirisa možete da koristite dve taktike: jedna je da koristite miris koji uvek nosite i u koji ste sigurni. Drugi je miris koji će uneti toplinu i sigurnost u ovaj poseban dan slavlja.

Alternativno, možete da odaberete novi miris koji ćete nositi na svadbeni dan i ubuduće. Na taj će način miris uvek ostati asocijacija na taj posebni dan i oživeti vam uspomene. Ako ovako birate miris, uključite i vašeg partnera u proces biranja - ja lično uživam u intimi biranja mirisa sa partnerom."


Hamish Shephard, Osnivač Bride Book i Groom-to-be

"Može biti vrlo zabavno prilikom biranja mirisa koji će ceremoniju održati u vašem sećanju. Pokušajte da definišete teme koje su bitne za taj dan, kao što su glavna tema, stil i godišnje doba za koje je ceremonija planirana.

Topli miris sa sastojcima kao što su mošus i čokolada su možda malo “preteški” za letna venčanja, ali veoma odgovaraju venčanjima planiranim u zimskom periodu. Klasični mirisi poput onih s notama jasmina i ruže biće idealni za tradicionalne ceremonije koje se održavaju na važnim istorijskim lokacijama, ali nisu baš pogodni za više opuštena venčanja na plaži."

Daniela Bonardi, mlada

"Budući da je venčanje samo po sebi dosta stresno, odlučila sam da na venčanju nosim miris koji i inače nosim. Htela sam da se osećam smireno i ugodno. Moj je savet da nosite ono što vam inače odgovara. Primetićete kako na dan venčanja svaki miris deluje nešto intenzivniji. Moj je savet za mladu da nosi miris koji voli jer će je on uvek podsećati na taj veliki dan.  Tekst: Fotografije: Giorgos Gerogiannis