Kako strast možete da pretvorite u poslovni uspeh

Lara Golay je devojka iz Kalifornije koja stoji u pozadini Barre Mode, brenda koji promoviše visoko efikasan način telesne vežbe koji je kombinacija klasičnog fitnessa, pilatesa, joge i kardio-treninga. Ove godine otvorila je svoj Barre fitness studio i u Sttockholmu, a članarine su već rasprodate! Pozvali smo Laru da sa nama podeli svoje savete o načinu na koji je svoju strast pretvorila u unosan posao.

1. Igrajte na kartu svojih prednosti.“Verujem da je vrlo važno da pronađete nešto što je jedinstveno i ne trebate da se bojite – možete jednostavno primeniti već postojeći koncept i prilagoditi ga tako da odgovara vašem talentu. Prvo sam otkrila tečaj u L.A.-u i uskoro sam shvatila da se ideja može prilagoditi i realizovati u Štokholmu. Moje prethodno iskustvo uključivalo je vožnju skate-boarda. Bila sam i muzičar. Želela sam da uradim nešto novo!.” 


2. Istražujte i planirajte.

“Svi imamo svoje strasti ali pretvaranje vaših interesa u poslovni uspeh je zaista posebno. Možete pohađati razne tečajeve, sticati iskustvo, istraživati online i dopustiti da se s vremenom razvije vaše znanje i iskustvo pre nego što pokrenete vlastiti posao. ''


3. Skroman početak.“Započnite sa implementacijom vaše ideje na što jednostavniji način. Barre Mode sam osnovala u prostoru koji sam iznajmila od prijatelja. Na taj sam način imala priliku da se uverim da li moja ideja ima potencijala ili ne – sada držim 17 različitih kurseva nedeljno i imam vlastiti prostor, te verujem da se isto može primeniti na svaki posao, pa čak i na kozmetičke proizvode. Kupite manje  količine proizvoda i ponudite ih svojim potencijalnim kupcima. Šta im se sviđa? Šta im ne odgovara?

Šta žele češće da koriste? Ove su informacije vrlo korisne – započnite skromno i dozvolite organski rast. ” "Zaista verujem ništa nije nemoguće i da ne trebamo gubiti energiju na nerealistične ciljeve."

4. Naučite da postavljate realistične ciljeve.“Postići ćete svoje vizije i ciljeve, ali možda će vam biti potrebno nekoliko godina zato budite strpljivi i verujte u sebe.”

5. Pripremite se za negativan odgovor. “Odbijanje je gotovo neizbežno, ali nemojte to posmatrati kao promašaj, već kao priliku da naučite i poboljšate svoje postupke.  Trebalo mi je nekoliko godina da naučim da ne plačem nad svojim greškama već da ih sagledam kao priliku za poboljšanje”.


6.Volite ono što radite. 

“Verujte u ono što radite i što vas pokreće prema napred. Ukoliko vas pokreće strast, ništa vam neće biti teško i sa lakoćom ćete savladavati sve prepreke na vašem putu do uspjeha. Svakako ćete nailaziti na prepreke, ali ukoliko volite ono što radite ništa nije problem.”Više na www.barremodestudios.com Tekst: Fotografije: Oriflame