10 odluka za zdraviju novu godinu!

Pre nego što sebi postavite nerealistične ciljeve jednostavno možete promeniti svoje životne navike koje će pridoneti zdravijoj i srećnijoj 2016. godini? Evo 10 odluka kojih se trebamo pridržavati.

1. PRONAĐITE SVOJU IDEALNU FIZIČKU AKTIVNOST

Ukoliko vas već i sama pomisao na vežbanje demotiviše, isprobajte vježbe sa sopstvenom težinom. U 2016. godini će naglasak biti na vlastitoj težini, pa će vam možda biti zanimljivo da isprobate i neke vežbe koje se temelje na ovakvoj vrsti vežbanja.


2. UZIMAJTE ISPRAVNE DODATKE ISHRANI

Svet vitamina i dodataka ishrani može biti zbunjujući. Da biste imali zdrav početak godine uz pregršt vitamina i minerala uzimajte dodatke ishrani. Multivitamini će Vas opskrbiti vrednim hranjivim sastojcima koji su potrebni vašem organizmu a ne dobijate ih svakodnevnom pehranom. Multivitamini i Omega3 kiseline podstiču vaš imunološki sastav i dostavljaju odlične nutritijente koji održavaju vaše zdravlje.   


 

3. BUDITE KONCENTRISANI

Koncentracija je vežba koju možete u svakom trenutku praktikovati bilo gde. Pokušajte izabrati aktivnost u kojoj se možete u potpunosti isključiti i biti koncentrisani na samo jedan zadatak. Možda će biti teško, ali svakako doprinosi srećnijem stanju uma i tela.  


4. SMANJITE UNOS ŠEĆERA

Smanjenje unosa šećera nije blagotvorno samo za vašu liniju već može poboljšati i vašu krvnu sliku, funkciju jetre i stanje kože.  Male promene poput zamene slatkih i gaziranih sokova odom mogu predstavljati velike promene na vaše zdravlje.


5.  SAMOPOUZDANJE VAŠE DECE

Povećajte samopouzdanje vaše dece psiho-fizičkim aktivnostima u njihovoj svakodnevnoj rutini. Igrajte se sa njima, učlanite ih u horsko pjevanje, berite voće i provodite vreme u prirodi – neka celokupna porodica bude uključena u sve aktivnosti.6. MEĐUOBROK

Ukoliko vam je potreban međuobrok tokom dana, probajte sušeno voće, orašaste plodove ili užinu tokom dana, Natural Balance desert stavite u svoju ladicu. Na taj ćete način imati zdravu alternative kada doživite “napadaj gladi”.


7. SAN

Svi znamo da je premalo sna loše za našu kožu, mentalno zdravlje, kilažu i imunološki sastav. Osigurajte sebi 7 sati kvalitetnog sna i uspostavite rutinu: odlazite na spavanje uvek u isto vreme, i ugasite telefon pre spavanja.


8. KONZUMIRAJTE PROTEINE

Proteini su nam potrebni kako bismo održali rast naših stanica i uspostavili ravnotežu hormona i antitela u našem organizmu.Ukoliko želite da povećate konzumaciju proteina, nemojte samo “jesti više mesa”. Umesto toga probajte da uključite grašak, prirodni jogurt ili jaja u svoju prehranu. Jednostavan način da svojoj prehrani dodate sve potrebne sastojke je da uključite Natural Balance supu ili ili šejk u obrok. 9. KUPITE BLENDER

Dnevnu dozu “zelenila” osigurajte tako da napravite fini smoothie. Kombinujte kivi, bananu, spanać, kurkumu i đumbir – ovo će biti vitaminska bomba koju vaše telo zaslužuje. Obožavaće je i svi vaši ukućani.10. POKRENITE SE

Odlučite se ove godine na kretanje: do posla šetajte, penjite se stepenicama i koristite svaku priliku za kretanje jer ćete malim promenama napraviti velik pomak za svoje zdravlje.Tekst: Fotografije: Oriflame