5 saveta za negu kože za vreme zimskih praznika

Želite da blistate za praznike? Naša ekspertica za negu kože Melina Galeadi provešće vas kroz obilje proizvoda i načina nege i podeliti sa vama savete za fenomenalnu kožu u zimskom periodu.

KAKO ZIMA UTIČE NA NAŠU KOŽU?
Zimsko vreme je veoma okrutno za kožu i ona je neuravnotežena. Ovo se posebno odnosi na zemlje gdje su zime suve. Ovakva klima pogoduje i ubrzanom starenju kože. Jedna od posledica je, na primer, izražena vidljivost sitnih bora zbog nedostatka vlažnosti kože.

KOJI SU NAJBOLJI SAVETI ZA VRAĆANJE BALANSA VAŠOJ KOŽI?
Postoji niz stvari koje možete da uradite da zaštitite i ojačate kožu u zimskim mesecima. Evo nekoliko saveta:

1. MLEKO ZA ČIŠĆENJE
  Zamenite gel za umivanje mlekom za čišćenje. Ili koristite mleko dva puta devno ili koristite mleko za čišćenje ujutro a gel za umivanje uveče. Ovako nećete lišiti kožu njenih dragocenih ulja.
Preporučujemo: NovAge Ultimate Lift mleko za čišćenje za glatku kožu

2. PILING
Suprotno sveopštem verovanju, trebali biste da koristite piling i zimi da uklonite mrtve ćelije kože i suvu kožu. Bolje je koristiti nežniji piling.
Preporučujemo: NovAge mikropiling za lice

3. BOGATA KREMA ZA LICE
Zamenite uobičajenu kremu za lice masnijom. Takođe, ako ne želite da promenite vašu kremu za lice, možete u nju da dodate kapljicu ulja za lice. Time ćete koži pružiti dodatnu negu i pružiti joj prirodnu blistavost.
Preporučujemo: EcoBeauty krema za lice

4. ULJE ZA LICE
Koristite ulje za lice da dubinski nahranite kožu. Nosite ga noću kada vam koža najbolje upija sastojke i ulje se može najbolje apsorbovati. Probajte proizvod sa arganovim uljem koji će je nahraniti i otkriti njenu blistavost.
Preporučujemo:  EcoBeauty ulje za lice

5. MASKA
Koristite maske koje koži pružaju dodatnu vlagu i hrane je bar dva puta nedeljno.
Preporučujemo: Optimals Aqua osvežavajuća maska za lice

Bonus saveti

Ne zaboravite da unosite dovoljno tečnosti i koristite ovlaživač vazduha– pogotovo dok spavate. Grejalice i radijatori stvaraju suvo okruženje a ovlaživači vazduha su tu da održe vlažnost vazduha prostorije na optimalnom nivou. Rezultate ćete videti ujutru na koži!Tekst: