Da li izgledate mlađe?

Da li ste se ikada pogledali u ogledalo i zapitali: da li izgledam starije? Niste usamljeni. Istraživanja dokazuju da 4 od 5 žena izgleda starije nego što jeste. Koje vas karakteristike čine starijima nego što jeste? Razgovarali smo s Evom Mereville, jednom od članica istraživačkog tima u Oriflame-u koji proučava rezultate AGE REFLECTTM studija o uticajima na starenje kože.

Prvo i osnovno: što je AGE REFLECTTM studija?

 Od 2012. godine Oriflame proučava  sve faze starenja kože.  Uzorak za proučavanje je bilo 1.000 žena s različitih geografskih područja, kultura i etniciteta, a pratile su se faze starenja područja oko očiju, crvenila i drugih faktora koji čine naš izgled starijim.

 

Zašto je Oriflame odlučio da proučava faktore koji utiču na stariji izgled?

Četiri od pet žena izgledaju starije nego što jesu. Poimanje faktora koji utiču na stariji izgled je zaista zanimljivo. Kozmetička industrija se intenzivno bavi ovim faktorima, ali treba početi od razumevanja koji su to faktori koji utiču na starenje kože. Oriflame je na temelju razumevanja ovih faktora formirao anti-ageing proizvode za negu kože koji ciljano deluju na ove faktore. "Razumevanjem onoga što podstiče percepciju o godinama,bili smo u stanju da kreiramo rešenja protiv starenja kože koji targetiraju znage koji zaista znače."


Koja su ključna saznanja ovih studija?

Studija je otkrila 23 faktora koji utiču na starenje kože od čega 12 imaju najveći uticaj na to kako izgledamo. Na primer, ton kože je smatran najizrazitijim znakom starenja kože kod Azijatkinja, pa je hiperpigmentacija njihov najveći problem.

Nakon neujednačenog tona kože, drugi najvažniji pokazatelj starenja su bore oko očiju i na čelu. Opuštena koža se takođe smatra očitim znakom starenja. "Različite žene manifestuju različite probleme vezane za kožu, pa ne postoji univerzalan proizvod koji je primeren na baš sve tipove žena."


Da li će Oriflame osmisliti nove proizvode za negu kože nakon ove studije?

AGE REFLECTTM studije su osigurale Orifflame-u holistički pristup vezan za starenje kože dajući nam opširno saznanje o tome na šta se trebaju koncentrisati proizvodi za starenje kože.
12 znakova starenja kože

  1. Crvenilo kože
  2. Tamniji ton kože
  3. Neujednačen ton kože
  4. Nedostatak blistavosti
  5. Proširene pore
  6. Podočnjaci
  7. Gruba koža
  8. Bore oko očiju
  9. Duboke bore
  10. Bore oko usana
  11. Bore na čelu
  12. Nazolabijalne bore

Tekst: Fotografije: Shutterstock