4 pitanja o tipu kože koja se često postavljaju

Nije samo stanje već i tip vaše kože ono što je važno u potrazi za savršenim proizvodima za negu. Pitali smo našeg Direktora za istraživanje u oblasti kože Susanne Fabre da nam odgovori na 4 najčešća pitanja u vezi sa tipom kože.

 

1. Zašto je važno izabrati proizvode za negu u skladu sa tipom kože?

Najbolje je da izaberete negu kože koja odgovara i vašim specifičnim potrebama i vašem tipu kože – bez obzira na vaše godine, pol ili poreklo. Na primer ako imate suvu kožu potrebna vam je bogatija formula koja će ojačati barijeru kože koja je vrlo osetljiva jer se vaša koža lako isušuje. Ako imate masnu kožu onda vam je potrebna laganija tekstura kako biste izbegli suvišan sjaj i zapušavanje pora što vas može dovesti do akni i drugih nesavršenosti.

2. Koji sve tipovi kože postoje?

Obično govorimo o suvoj koži, osetljivoj, normalnoj i masnoj koži. Ali svako od nas ima jedinstveni ten i postoji mnogo mogućih kombinacija.3. Da li se moj tip kože vremenom menja?

Vaš tip kože kao i stanje vaše kože mogu se menjati vremenom zahvaljujući hormonskim promenama i spoljnim uticajima kao što su zagađenje i način života ( loša ishrana, malo sna itd.) kao i klimatske promene. Zato je preporučljivo pratiti promene tena i uskladiti izbor proizvoda za negu sa tim. Na primer, može biti važno da vaše proizvode prilagodite ovim promenama. Na primer, izaberite bogatiju hidratantnu kremu za zimu kada je vazduh suv ili dodajte proizvode sa većim zaštitnim faktorom tokom leta.

4. Mogu li da kombinujem proizvode za različite tipove kože?

Preporučujemo vam da koristite proizvode koji odgovaraju vašim individualnim potrebama, i sasvim je u redu da vam u neki periodima odgovaraju laganije kreme a u nekim bogatije.

Tekst: Fotografije: Oriflame