Kako nastaju ekskluzivni parfemi

Predstavljanjem najnovije Oriflame kolekcije ekskluzivnih parfema, Sublime Nature, istražujemo šta to znači ekskluzivni parfem i što je sve potrebno da bi se stvorio takav miris. Na tu temu smo razgovarali s prestižnim tvorcem mirisa Nathalie Lorson.

1. KOJE KRITERIJUME MORA ISPUNJAVATI PARFEM DA BI DOBIO OZNAKU EKSKLUZIVAN?
Kad kreiram miris za ekskluzivnu kolekciju biram najotmenije, najelegantnije i jedinstvene sastojke.

2. ŠTA EKSKLUZIVNOST ZNAČI ZA VAS?
Za mene ekskluzivan znači ujedno i jedinstven. Obožavam da kreiram jedinstven miris za korisnike. Lepota, harmonija i kvalitet su moje smernice pri stvaranju novog, jedinstvenog mirisa.

3. ZBOG ČEGA SU SUBLIME NATURE TUBEROSE i TONKA BEAN EKSKLUZIVNI?
Sublime Nature Tuberose i Tonka Bean parfemi su kreirani od najfinijih sastojaka – veličanstvene tuberoze iz Indije i zrna tonke iz Brazila, te uz pomoć održive metode ekstrakcije – Sublime CO2. To ih u svietu mirisa čini ekskluzivnima.

4. KAKO NASTAJE EKSKLUZIVNI MIRIS?
Nakon što odaberem sastojke s kojima želim da radim, uverim se u njihov kvalitet. Onda se malo poigram s mirisima – pomešam ih s drugim sastojcima kako bih dodatno naglasila svojstva prvog sastojka. Za Sublime Nature Tuberose je pronalazak savršene kombinacije mirisa trajao oko godinu dana.

5. ODABRALI STE NAJBOLJE I NAJLEGENDARNIJE SASTOJKE ZA OVE MIRISE. KAKO IZGLEDA PROCES ODABIRA SASTOJAKA?

 Tuberoza je jedan od najlegendarnijih sastojaka u klasičnoj parfemskoj industriji. Uvek se koristila kao jedini cvetni miris u odabranim parfemima u kojima je predstavljala svoj raskošan karakter. Sećam se svojih emocija tokom putovanja kroz indijska cvetna polja pre nekoliko godina kada sam otkrila biljnu svežinu i slatkoću tuberoze. Najsavremenija Sublime COtehnologija omogućila mi je da ponovno kreiram taj poseban miris. Tonka je amazonsko blago koje otkriva svu svoju vrednost u mirisima vanile, badema, cimeta i karamele. Njen karakter je dubok, topao i intenzivan.Vrlo je teško ubrati je, što je čini posebno vrednom i traženom u svetu parfema.

6. KAD STE KREIRALI OVE MIRISE, ŽELELI STE DA STVORITE UGOĐAJ POSEBNOG TRENUTKA U DANU. KOJI JE TO TRENUTAK?

 Čista i prirodna tuberoza najbolje dolazi do izražaja u zoru. Tada njene opojne, sveže cvetne note imaju posebnu moć i snagu. Svakog dana između maja i decembra pažljivo se skupljaju dragoceni, beli cvetovi koji se koriste za ukrase i u parfemskoj industriji. Tonka najbolje odražava vreme kad se suši nakon monsunskih kiša. Fenomen kristalizacije daje joj poseban miris...jedinstven i neponovljiv.

7. KAKO BISTE VI KAO TVORAC MIRISA OPISALI MIRISE SUBLIME NATURE TUBEROSE I  TONKA BEAN?

Sublime Nature Tuberose je cvetni i sveži miris. Sadrži buket svežeg belog cveća i sjajnu gornju notu. Inspirisan prefinjenom tradicijom u parfemskoj industriji, Sublime Nature Tuberose parfem predstavlja savršeni sklad prirode u bočici! Sublime Nature Tonka Bean je senzualan i istovremeno svež miris. Daje doživljaj vodenastog mirisa, dok je u isto vreme vrlo intenzivan. Vrlo je ženstven, nežan i prefinjen.

 

Tekst: Fotografije: Oriflame and Getty