Savršen make-up za zabave uz Jonasa Wramella

Vreme je za zabavu! Kako bi se pobrinuli da izgledate što je moguće bolje, razgovarali smo sa Jonas Wramellom o aktuelnim trendovima, izgledima savršenim za zabave i za naredno jutro.

O čemu trebamo da razmišljamo prilikom planiranja izgleda za zabavu?

To zavisi od vrste zabave na koju idete. Dnevna zabava zahteva drugačiji izgled od noćne. Moje “pravilo” jeste da je manje više tj. više je manje. 
Kako postići najbolje rezultate prilikom spremanja za noćni izlazak?

Nanesite vašu šminku u etapama. Prvo nanesite puder i korektor, zatim nanesite puder u prahu na čelo, bradu, nos i obraze. Ostavite dovoljno vremena da se “slegne” pre nanošenja drugih proizvoda – ovo je savršeno vreme da popravite frizuru ili nalakirate nokte. Zatim nanesite ostatak proizvoda u sledećem redosledu: obrve, oči i usne. 

Šta ne treba raditi?

Nemojte preterivati! Dobar make-up je stvar balansa. Ili se fokusriajte na oči i obrve ili na usne, nemojte naglašavati i jedno i drugo. Možete pratiti najnovije trendove kako biste otkrili koje boje su popularne, ali ih nemojte slepo pratiti da ne izgledate kao njihova žrtva. Umesto toga otkrijte koje su vaše najlepše crte i naglasite ih, tako ćete izgledati bolje od bilo kojeg make-up trenda, verujte mi.  


 

Koje boje ruža za usne nositi ove sezone? 

Trenutno najpopularnija boja jeste tamnocrvena, ali ukoliko vas ne privlači ta boja probajte s klasičnom crvenom – s njom nikada ne možete pogrešiti.

Kako učiniti iscrtani izgled očiju “pristupačnijim”? 

Nanesite ajlajner za kapke kao što to inače radite. Zatim, koristeći tanku četkicu, nanesite tamnu nijansu senke za oči preko ajlajnera kako biste postigli smokey efekat. Ovo je mnogo prihvatljivije od iscrtanih očiju a opet dovoljno moderno i u trendu.

Na koji način nositi šljokice a da ih ne raznesemo po celom licu? 

Za početak nanesite kremastu senku za oči (moj najdraži proizvod) preko kojeg ćete naneti tanka sloj šljokica. Kremasta podloga će pomoći držanju šljokica u mjestu. Šljokice su inače jako komplikovane za rad te vam zbog toga preporučujem proizvode sa sjajem.


Kako izbeći mastan izgled kože dok se zabavljate celu noć?

Nikada ne biste trebali da uskratite sebi dobar provod i zabavu samo da biste izgledali dobro. Ukoliko ipak brinete zbog sjaja uvek nosite sa sobom nekoliko maramica. Ukoliko imate problem sa kožom, koristite malu četkicu za puder (ili veliku četkicu za senku) kako biste naneli puder u prahu na problematična mesta. Nemojte nanositi puder na mesta koja nisu masna jer ćete na taj način začepiti pore i uzrokovati pojačano lučenje masnoće.   


Kako postići svež izgled lica nakon celovečernjeg provoda?

Prvo i najvažnije jeste da uklonite sve tragove make-upa sa lica pre nego što odete da spavate – vaša koža treba da diše tokom noći. Drugo pravilo jeste hidratacija. Pijte dosta vode i hidrirajte kožu kako ne bi izgledala beživotno i kako biste sprečili nastanak otečenosti. Ukoliko imate “kese” ispod očiju probajte s hidratantnim gelom. I uvek zapamtite “manje je više” kada je make-up u pitanju dan nakon velike zabave. 

Tekst: Fotografije: Fotolia