Skin Care routine

Zašto je potrebna rutina nege kože

Prema rečima stručnjaka za negu kože, Meline Galeadi, sve što vam je potrebno su dva minuta vremena, dvaput dnevno i vaša koža izgledaće mnogo bolje.

Zašto je potrebno slediti rutinu nege kože?

Različiti proizvodi imaju različito delovanje. Praćenje kompletne rutine nege kože osiguraće da vaša koža bude očišćena, hidrirana i tretirana onako kako treba.


Šta sadrži set za negu kože?

Da biste osigurali pravilnu negu kože, preporučujemo korišćenje sredstva za čišćenje i tonika, kreme za područje oko očiju, seruma i dnevne/noćne kreme.

Koja je razlika između sredstva za čišćenje i tonika? 

Ispravno korišćenje sredstva za čišćenje i tonika očistiće vašu kožu od ostataka šminke, viška ulja, i izumrlih ćelija. Dok sredstvo za čišćenje uklanja nečistoće i izumrle ćelije, tonik odstranjuje poslednje tragove šminke, ali istovremeno i zateže kožu, smanjujući pore i omogućavajući ostalim proizvodima da što lakše i bolje deluju.

 

Da biste osigurali pravilnu negu kože, preporučujemo korišćenje sredstva za čišćenje i tonika, kreme za područje oko očiju, seruma i dnevne/noćne kreme.

 

Zašto je nanošenje kreme za područje oko očiju drugi korak rutine? 

Kreme za područje oko očiju imaju laganiju teksturu od dnevnih ili noćnih krema. Najbolje je područje oko očiju tretirati prvo, jer bi nanošenje dnevne ili noćne kreme pre kreme za područje oko očiju moglo da smanji mogućnost njenog delovanja.

Zašto se krema za područje oko očiju nanosi samo na donji kapak? 
 

Zato što gornji kapak sam proizvodi dovoljno ulja koje ga održava hidriranim.
Dakle, raspored kojim nanosim proizvode je bitan?

Da. Najpre je potrebno očistiti kožu, a tek nakon toga nanositi ostale proizvode. Pravilo glasi: proizvodi teže strukture nanose se poslednji.

Ne bismo smeli da preskočimo serum, zar ne?
Definitivno ne. Serumi sadrže visoku koncentraciju aktivnih sastojaka kao što su antioksidanti, kiseline i vitamini. Njihova lagana tekstura sastojke unosi u kožu puno brže i puno dublje od dnevnih ili noćnih krema.

Zašto ne mogu dnevnu kremu koristiti noću? 
Naša koža sledi prirodni ciklus. Preko dana bori se s uticajima okoline, a noću se od njih odmara. Proizvodi kojima tretirate kožu moraju biti adekvatno prilagođeni. Na primer, dnevna krema sadrži ZF koji vas štiti od štetnih zraka, dok noćna krema sadrži sastojke koji koži pomažu u obnavljanju.


Jesu li svi koraci rutine jednako važni? 

Novage True Perfection
Proizvodi unutar ciklusa rutine formulisani su tako da deluju zajednički s istim ciljem, ali i posebnim redosledom, kako bi proizveli najbolje rezultate. Kad promovišemo tvrdnje kao što su “33% smanjenje pojave bora” vezano za Ecollagen, ili “70% više elastičnosti” vezano za Ultimate Lift, govorimo o rezultatima kliničkih ispitivanja naših proizvoda tokom perioda od tri meseca.

Koliko brzo se mogu očekivati rezultati delovanja? 

Svi naši klinički testovi sprovode se tokom 12 nedelja. Sve naše tvrdnje vezane su upravo za taj period. Kad kažemo da vam True Perfection daje “95% više sjaja” sugerišemo vam korišćenje rutine nege kože tokom 12 nedelja. No, molimo vas da imate na umu da je svako jedinka za sebe i da različiti štetni uticaji iz okoline različito deluju na različite ljude.


Tekst: Fotografije: Fotolia, Oriflame