Vaših 9 najneugodnijih problema rešavamo bez muke!

Svi imaju neke konkretne probleme: neugodne mirise, problem s kožom, problem s nanošenjem šminke…lista je duga. Naši stručnjaci savetuju kako da ih najbrže rešite.

1. Previše stanjene obrve

“Ponovni rast obrva će potrajati pa korištenjem gela možete ubrzati ovaj proces. Dok čekate da ponovo narastu jednostavno ih možete lepo upotpuniti sa posebnim proizvodima i olovkom.  

- Sophia Marinho de Lemos, Beauty urednik


2. Imam neugodne mirise stopala


“Neugodan miris stopala uzrokovan je dvema stvarima: preteranim znojenjem ili rastom bakterija na stopalima. Primenite piling stopala nekoliko puta nedeljno kako biste sprečili ponovni rast bakterija. Stopala osušite nakon kupanja i koristite antiperspirant za stopala kako biste osigurali lep miris”- savetuje Alernest Nunez Bengtsson, Oriflame stručnjak za intimnu negu.


Sve što vam je potrebno je  Feet Up


3. Bubuljica na licu

“Nemojte da cedite bubuljicu već nanesite kremu koja sadrži salicilnu kiselinu. Ima antibakterijski učinak koji sprečava crvenilo.  Nanesite korektor kako biste prekrili crvenilo, savetuje  Melina Galeadi, Oriflame stručnjak za negu kože.


 

 

”Nemojte istiskivati bubljicu već nanesite kremu koja sadrži salicilnu kiselinu.”


4. Ostatci šminke na košulji

“Pre nanošenja šminke nanesite podlogu za šminku pre tečnog pudera i završite sa puderom u prahu kako biste fiksirali podlogu. Dobro bi bilo da koristite vodootporne proizvode kaže  Sophia Marinho de Lemos, Beauty urednica.


Njeni favoriti su: GG Perfecting Base

The ONE Illuskin Face Primer

The ONE Loose Powder


5. Muče me tamnije dlačice na licu  

“Preporučujemo  da redovno koristite trakice za uklanjanje dlačica. Dizajnirane su posebno za osetljive dlačice na licu. Jednostavno je i efikasno, ali i dugotrajno” - Alernest Nunez Bengtsson, Oriflame stručnjak za intimnu negu.


6. Zimi me muči crvenilo oko nosa 

Izbegavajte vruću i vrlo hladnu vodu jer to može povećati crvenilo. Očistite lice s blagim sapunom, osušite peškirom i nanesite hidratantnu kremu.  Izbegavajte hidratantne kreme s mirisima koje dodatno mogu podstaći crvenilo. Univerzalni balzam izvrstan je za ovakvu vrstu problema."  - kaže Melina Galeadi, Oriflame stručnjak za negu kože.


Probajte i : Love Nature maska s Aloe Verom


7. Loše nanešeno sredstvo za samopotamnjivanje

“Nanesite ulje za telo, okupajte se i nanesite piling za kožu. Ukoliko su mrlje tvrdokorne nanesite sok od  limuna kako bi se lakše uklonile!” – savetuje Sophia Marinho.

8. Vidljivi tragovi znoja na odeći.

“Znojenje je normalna funkcija tela ali takođe može izazvati neprijatonost ukoliko se radi o prekomernoj količini. Nanesite antiperspirant kako biste osušili kožu ispod pazuha pre nego što legnete da spavate i ponovo nanesite ujutru-ovo će omogućiti bolju apsorbciju. Nosite prirodne tkanine poput pamuka, vune, svile ili lana jer će ovi materijali omogućiti koži da lakše diše.“ - Alernest Nunez Bengtsson, Oriflame ekspert za intimnu negu

 

9. Crvenilo u bikini predelu nakon depilacije

“Umirite crveni osip tako što ćete umotati u meku krpu I naneti direktno na upaljenu oblast. Ostavite na koži 15-ak minuta dok se osip ne umiri. Nosite pamučni donji veš i odeću kako biste izbegli dalje iritacije.” - Alernest Nunez Bengtsson, Oriflame eskpert za intimnu negu
Tekst: Fotografije: Getty images, Fotolia & Oriflame