Vaši problemi sa kožom su rešeni!

Nema sumnje da je nega kože ponekad zbunjujuća. Za svaki problem postoje stotine konfliktnih “rešenja”. Zbog toga smo razgovarali s našim stručnjacima o tome kako rešiti najveće probleme s kožom jednom za sva vremena.

PROBLEM: SUVA KOŽA

Rešenje: “Izbegavajte pranje lica sapunom i vodom koja je previše topla ili hladna. Umjesto toga koristite hidratantno sredstvo za čišćenje koje ima strukturu poput mleka. Koristite piling dva puta nedeljno kako bi ujednačili ten i pripremili kožu za kremu. Svakodnevno nanesite serum za lice pre nanošenja dnevne i noćne kreme.”

- Eve Merinville, stručnjak za Anti-ageing i negu kože (Ori-Derm)

PROBLEM: AKNE KOD ODRASLIH

Rešenje: Tri saveta: čistite lice blagim sredstvom za čišćenje, koristite laganu hidratantnu kremu i redovno koristite piling.”

- Alain Mavon, direktor odseka za istraživanje kože

 

PROBLEM: JAKO VIDLJIVE PORE

Rešenje: “Pore nemaju mišiće i zbog toga se ne mogu otvoriti i zatvoriti. Čišćenje kože dva puta dnevno, pomoću uređaja za čišćenje kože, će ukloniti sve nečistoće sa lica i učiniti pore prividno manjima. Maske za čišćenje lica su nežan način da uklonite višak masnoće koji dovodi do začepljenja pora.”

- Melina Galeadi, stručnjak za negu kože

 

PROBLEM: KESICE ISPOD OČIJU

Rešenje: Koža ispod očiju je osetljiva i zato je obavezno koristiti dobru kremu za to područje. Nanesite aplikator sa kuglicom ili lagano utapkajte kako bi umanjili crvenilo i tamne krugove. Ne skidajte šminku toplom vodom jer to može dovesti do iritacije. Umesto toga preporučujemo upotrebu dobrog sredstva za uklanjanje make-upa i skidanje kozmetike laganim pokretima – trljanje očiju će dovesti do iritacije i kapilarnog oštećenja.”

- Nicola Kearns, glavni naučnik – klinička i testiranja korisnika (Ori-derm)

PROBLEM: CRVENILO

Rešenje: Izbegavajte jako toplu ili jako hladnu vodu jer to može oštetiti kapilare i uzrokovati crvenilo. Ukoliko imate problema s crvenilom najverovatnije je to zbog presoetljivosti na sunce pa vam preporučujemo kremu sa visokim ZF ili da izbegavate sunce u potpunosti. Koža koja se lako iritira savršeno reaguje na umirujuće maske za lice.”

- Eve Merinville, stručnjak za Anti-ageing i njegu kože (Ori-Derm)


PROBLEM: OŽILJCI I SMEĐE FLEKE

Rešenje: Izlaganje suncu može dovesti do pojave smeđih fleka zato je esencijalna upotreba krema s visokim ZF. Tretirajte ožiljke uljima ili proizvodima koji sadrže vitamin E.”

- Nicola Kearns, glavni naučnik – klinička i testiranja korisnika (Ori-derm)

PROBLEM: FINE LINIJE

Rešenje:“Fine linije su prvi znakovi starenja kože, a izlaganje UV zračenju ubrzava proces starenja zbog čega je esencijalno da koristite kreme za kožu sa visokim ZF. Koristite anti-ageing serum i specijalne dnevne i noćne kreme svakodnevno. Pobrinite se da je vaša kože uvek dobro hidrirana tako što ćete unositi dovoljne količine vode.”

- Alain Mavon, direktor odseka za istraživanje kože

Tekst: Fotografije: Shutterstock