5 saveta za blistavu kožu!

Kada dođe hladnije vrijeme, lako je zapostaviti kožu – ionako će biti prekrivena odećom u narednom periodu. Međutim, dolaskom jeseni vašoj koži je potrebna dodatna nega koja će delovati protiv oštećenja izazvanih suncem i pripremiti kožu za oštre zimske uslove. Održite kožu blistavom uz naših 5 saveta.

1. ČISTITE LICE

Leto može učiniti kožu beživotnom te je zbog toga izuzetno važno hidrirati je i koristiti piling. Uređaj za čišćenje (poput SkinPro uređaja za čišćenje lica) nežno otklanja nečistoće i izumrle ćelije kože. Možete ga smatrati nekom vrstom pripreme za još bolju apsorbciju aktivnih sastojaka iz seruma i krema. Poželite dobrodošlicu blistavoj jesenjoj koži!2. INVESTIRAJTE U KREME ZA RUKE

Često zaboravimo na ruke kada je nega kože u pitanju a one su podjednako izložene vremenskim uslovima kao i lice. S dolaskom jeseni ruke postaju ispucale i suve te je jako bitno investirati u zaštitnu kremu za ruke koja će ih negovati i hidrirati, kao što je SoftCaress. Započnite odmah za najbolje rezultate!

3. KORISTITE PILING PROIZVODE NA BAZI ULJA

Sunce i hlor mogu učiniti kožu suvom i ispucalom zbog čega vam preporučujemo piling celog tela. Piling na bazi ulja će i ukloniti izumrle ćelije i hidrirati kožu. Koristite ga jednom nedeljno čime ćete osigurati glatku i blistavu kožu!


"Redovno vežbanje je takođe ključno za zdravu kožu.”

4. PREBACITE SE S LOSIONA NA KREME

Kako zraci sunca postaju više suvi tako je i vašoj koži potrebnije sredstvo za hidrataciju gušće formulacije. Zbog svoje lagane formulacije, losioni su idealni za toplije vreme dok se za hladnije dane preporučuje upotreba krema s bogatijom formulacijom koja će štititi i negovati vašu kožu. Dnevna krema će stvoriti zaštitni sloj koji sprečava gubitak vlažnosti i istovremeno hidrira kožu.

5. ZNOJENJE

Nije nikakva novost da vežbanje pozitivno deluje na srce, pluća i mentalno zdravlje. Ono što možda niste znali jeste da je redovno vježbanje ključno za zdravlje kože. Kardiovaskularne vežbe (poput trčanja, biciklizma ili plesanja) poboljšava vašu cirkulaciju, neguje ćelije kože i izbacuje toksine iz tela. Prema tome čak i ako temperature spolja padaju, izađite napolje i budite aktivni – razmišljajte o tome kao o čišćenju iznutra!

Tekst: Fotografije: Shutterstock