7 načina kako možete ukrotiti kosu punu elektriciteta

Ako je “naelektrisana” kosa ono što vas uporno muči, onda poslušajte naše savete. Naelektrisana koja je rezultat nedostatka proteina i aminokiselina dolazi kao rezultat isušene i oštećene kose. Kada vaša kosa gubi elastičnost i vlagu, gornji slojevi vlasi se podižu i uzrokuju “naelektrisani “ izgled koji toliko mrzite. Vlažno vreme takođe može uzrokovati takav izgled.

Evo kako možete rešiti problem elektriciteta kose jednom zauvek:

1.Perite kosu maksimalno 2 ili 3 puta nedeljno. Zašto? Koža proizvodi prirodna ulja koja hidriraju vašu kosu, a koja se uklanjaju pranjem. Vrlo je važno izbegavati vruću vodu jer će to samo dodatno isušiti vašu kosu. 


2,Prilikom pranja, uvek nanesite regenerator i koristite hidratantnu masku barem jednom mesečno. Ukoliko imate jako “neposlušnu” kosu masku možete  naneti čak 2 puta nedeljno.  

3.Peškirom nemojte sušiti mokru kosu – trljanje mokre kose uzrokuje trenje, a trenje je najbolji prijatelj elektriciteta. Umesto toga koristite tkaninu od mikrofibera ili pamuka poput obične pamučne majice kako bi se vlaga upila. Izbegavajte fenove za kosu.

4.Češljanje kose je nužno, ali nemojte preterivati. Sigurno ste čuli da češljanje vlažne kose uzrokuje oštećenja, pa koristite češalj širokih zubaca i nežno pročešljajte kosu kako ne bi došlo do oštećenja vlasi.  
5.Ukoliko imate kovrdžavu ili talasastu kosu koristite četku širokih čekinja, a ukoliko je ravna koristite okruglu četku čije su čekinje od prirodne dlake.

6. Oštećene vrhove šišajte kod frizera najbolje svaka dva meseca.

7. I na kraju investirajte u dobro ulje za kosu ili serum – trebaće vam! Eleo ulja za kosu su obogaćena ružinim i arganovim uljem. Nanesite ih od sredine prema vrhovima, jer je na tom delu vaša kosa najosetljivija i na tim delovima lako puca.   

Tekst: Fotografije: Shutterstock