Rešite se ispucalih usana za sva vremena!

Suve usne mogu biti rezultat vremenskih uslova. Ukoliko je vašim usnama potrebna dodatna nega čitajte dalje i saznajte kako se rešiti ispucalih usana za sva vremena!

HIDRATACIJA

Jeste li znali da više vlažnosti gubimo kroz usne nego putem bilo kojeg drugog dela tela? Gubitak previše vode može dovesti do toga da koža usana postane zategnuta i ispucana – to je razlog zašto je izuzetno važno odražavati hidrataciju organizma!


NE DIRATI!

Da, znamo da je izuzetno privlačno dirati ili grickati usne, pogotovo kada su suve. Ali na taj način može doći do krvarenja usana kojem treba puno više vremena da zaraste i to može dovesti do infekcija. Ne dirajte usne.


PČELINJI VOSAK

Tražite balzame za usne koji sadrže pčelinji vosak (poput Tender Care balzama) jer ćete na taj način sprečiti gubitak vlažnosti, zaštiti ispucala mesta od infekcija i stvoriti zaštitni sloj koji će čuvati usne od vremenskih prilika. Jeste li znali da se  svakog minuta naruči 7 Tender Care proizvoda u Oriflame-u!


Više vlažnosti gubimo kroz usne nego putem 

bilo kog drugog dela tela..."

POKRIVANJE

Ukoliko je veoma hladno ili vetrovito napolju pokrijte usta šalom. Ovo će zaštiti usne od vetra i ispucavanja.


PILING

Jednom nedeljno koristite nežan piling za usne kako biste uklonili odumrle ćelije kože. To možete učiniti i laganim masiranjem pomoću stare četkice za zube. Obavezno nakon toga  nanesite umirujući balzam za usne. 


ZF

Kao i ostatak vas i usne trebaju biti zaštićene od štetnih efekata sunca. Uvek nanesite zaštitu od sunca, čak i ukoliko je kišovito vreme, ili potražite balzame za usne sa zaštitnim faktorom. 

IZBEGAVAJTE LIZANJE  USANA

Pljuvačka uklanja prirodne masnoće s usana čime ih čini suvim. 

PRAVILNA ISHRANA

Vaša ishrana ima uticaja na zdravlje vaših usana. Hrana bogata vitaminom A (poput jaja, mleka i šargarepe) će pomoći obnavljanju usana, a hrana bogata vitaminom E (koji se nalazi u zeljastom povrću) pomaže u činjenju kože glatkom i sprečava pojavu finih linija. 

I DIŠITE

Izbegavajte isušivanje usna tako što ćete disati kroz nos a ne na usta. 

Tekst: Fotografije: Fotolia & Oriflame Editorial Team