Prelepa kosa bez obzira na vremenske uslove!

Upravo kada ste pomislili da ste savladali sve probleme sa svojom kosom – vreme se pokvarilo i upropastilo vašu frizuru. Vrućina, vlaga i kiša mogu pokvariti vašu frizuru ali nemojte dopustiti da pokvare vaše raspoloženje. Evo na koji način je možete očuvati!

Uslovi: Hladno vreme
Izazov: 

Suva i tanka kosaRešenje: Poput naše kože i kosa pati ukoliko su temperature niske. Da biste se borili protiv suvoće kose koja dovodi do pucanja vrhova isprobajte hidratantnu    masku  koja hrani vlasi vaše kose. Da biste povećali elastičnost kose isprobajte  Arganovo ulje – kako bi vaša kosa zadržala vlagu. Izbegavajte centralno grejanje i investirajte u raspršivač vlage koji će očuvati i vašu kosu. 

Uslovi: Vlaga i kišovito vreme

Izazov:  Beživotna kosa

Rešenje: Kišovito vreme je prava noćna mora za našu frizuru. Nemojte previše isušivati kosu agresivnim šamponima, vrućom vodom i uređajem za ispravljanje kose.  Suva ulja će se upiti u kosu, neće je samo otežati i spustiti.  Serum  će kosi osigrati lepi sjaj i smanjiti elektricitet od kojeg se naša kosa kovrdža i neposlušna je. Kada je vlaga u vazduhu visoka izbegavajte lak i gel za kosu jer će slepiti kosu.

 

Uslovi: Vrući i suvi dani

Izazov: Suvoća i bleda boja

Rešenje: Ispravljanje i sušenje kose  je može oštetiti i učiniti krhkom i podložnom uticaju UV zračenja pa odložite uređaj za ispravljanje kose i fen za kosu što je moguće češće po strani kada su temperature vazduha visoke. Hidratacija je i u ovom slučaju dobro došla pa je osigurajte hranjivom maskom i prirodnim uljima.  Proizvodi  za zaštitu od vrućine su odlični i za zaštitu od sunčevih zraka i hlorisane vode u bazenima.  

 

Uslovi: Jak vetar

Izazov:  Neposlušna kosa

Rešenje: Poznat vam je taj osjećaj: napustili ste kuću i vaša je kosa zalepljena za vaš sjaj na usnama, a vi ste besni. Kada je vetar jak najbolje je da podignete kosu i češljanem stvorite volumen, te kosu pričvrstite u rep. Lak za kosu će vam u ovom slučaju biti dobrodošao. 

Tekst: Fotografije: Getty images