Kako da sprečite starenje tela

Kako starimo, naše telo se menja, ali znate šta? To je savršeno normalno. Ukoliko ipak želite da usporite nastajanje bora, promenu teksture i boje tena, evo šta treba da radite.

VRAT

Svakodnevnom masažom ili jogom za lice možete delovati na opuštenu kožu vrata, tako što ćete učvrstiti mišiće koji će kožu potom podignuti – praktične video prikaze sa uputstvima možete naći onlajn. Tome dodajte svakodnevnu negu proizvodima formulisanim da učvršćuju (kao što je Ultimate Lift by NovAge) i bićete bliži labudovom vratu za kojim čeznete. 

DEKOLTE

Pokrivanje ovog osetljivog područja zatvorenijim gornjim delovima garderobe najbolji je način da ga zaštitite od oštećenja izazvanih suncem – drugi način je korišćenje zaštitnog faktora. Proizvode koje nanosite na lice slobodno nanosite i ispod linije donje vilične kosti, kako biste predelu dekoltea pružili hidrataciju i tretman protiv starenja.

Dok vi spavate, vaša koža se sama obnavlja, a možete joj pomoći nanošenjem bogate noćne kreme. Ukoliko imate dosta pega ili staračkih fleka na poprsju, iskoristite prednosti Optimals Even Out dnevne kreme sa ZF 20

 

RUKE

Vaše ruke provedu dosta vremena nezaštićene na suncu, zbog čega koža na rukama stari brže od kože na ostalim delovima tela. Nanošenje kreme za ruke koja sadrži ZF zaštitiće kožu i sprečiti promenu boje i pojavu bora. Potražite proizvode koji sadrže vitamine A, C ili E, oni neguju, učvršćuju i posvetljuju kožu.

ZADNJICA, STOMAK & BUTINE

U procesu starenja naša koža gubi prirodnu elastičnost i opušta se – butine, stomak i ruke su mesta na kojima se ovaj problem uobičajeno javlja. Istina je sledeća: neizbežno je da će se tokom vremena naše telo menjati i – to je u redu. Redovne vežbe kojima se učvršćuju mišići ispod kože , ishrana bogata voćem i povrćem i uzimanje dovoljnih količina vode radiće u prilog očuvanju dobrog izgleda vašeg tela. A ako želite dodatnu pomoć kozmetike, potražite proizvode koji sadrže kofein. 


Tekst: Fotografije: Getty Images