Negujte svoju kosu tokom zime

Lomljivi, suvi vrhovi i masni koren – zvuči vam poznato? Da, to je vaša kosa tokom zimskih meseci! Niske temperature I česta upotreba kapi i šalova nimalo ne koriste vašim uvojcima. Ali, ne brinite – evo nekoliko saveta kako pobediti niske temperature I negovati kosu tokom zime.

1. SPRIJATELJITE SE S REGENERATOROM KOJI SE NE ISPIRA

Snažni i hladni vetrovi mogu kosi oduzeti prirodnu vlažnost, te je tako učiniti teškom za oblikovanje. Kako biste osigurali vlažnost kose i održali je zdravom, nemojte štedeti na regeneratoru koji se ne ispira. Vaši vrhovi biće vam zahvalni!

 

2. NEMOJTE PRESKAKATI ŠIŠANJE

Ako je napolju hladno vreme, to nikako ne znači da morate odustati od rutine nege svoje kose. Redovnim šišanjem vrhova postići ćete da vaša kosa i njeni vrhovi budu čitave zime u top formi!

3. KAD PADA SNEG KORISTITE LAK ZA KOSU

Lak za kosu najbolje čuva njenu vlažnost. Zato se potrudite da nanesete lak za kosu kad god postoji mogućnost susnežice ili kiše. Možete birati između snažnijih ili manje snažnih lakova. Zavisno od vaših ličnih potreba i vašeg izbora. Najbolja strana korišćenja laka za kosu – lako se skida četkom! 

4. NOSITE KAPU ZA GLAVU (ALI OPREZNO)

Iako je vaša zimska kapa neodoljiv modni dodatak i toliko je volite, ona može vašoj kosi naneti veliku štetu, stanjivanjem vlasi. U danima kad jednostavno morate nositi pletenu kapu koju volite, pobrinite se da pre stavljanja kape dobro očešljate teme. Time ćete osigurati da vaša frizura ima dobru osnovu, ali istovremeno, da se ona vrlo lako i brzo oblikuje nakon što skinete kapu. 

5. NE ZABORAVITE NEGOVATI KOSU

Naravno, nastojte da nastavite da koristite svoj šampon i regenerator koji i inače koristite. Pritom nemojte zaboraviti da koristite i masku za kosu ili ulje za kosu koje će vašoj kosi podariti sjaj, hidrataciju i bogatu teksturu.

Tekst: Fotografije: Getty Images