Kako očuvati lep izgled na vrućini

Hot weather and humidity can play havoc with your skin, hair and makeup. But don’t worry, you can beat the heat with our guide to keeping cool when the temperatures rise.

PROBLEM 1: NEČISTA KOŽA

Najbolji način da izbegnete nečistu kožu je redovno i temeljno čišćenje. Uređaj za čišćenje kože će vam pomoći da dubinski očistite kožu, dok će tonik ukloniti uporne nečistoće. Mineralne maske će ublažiti upalne procese, suziti pore i isušiti nečistoće. I uklanjanje nepoželjnog sjaja u toku dana maramicama koje upijaju masnoću pomaže održavanju negovanog izgleda - samo ih ubacite u torbicu.

PROBLEM 2: NAELEKTRISANA KOSA

Klimatizovani prostori i vlaga u vazduhu mogu pokvariti frizuru. Isprobajte serum HairX smooth control tretman koji se ne ispire i koji umiruje kosu. Vredi nositi šampon za suvo pranje kako kosa ne bi upila vlagu.

PROBLEM 3: NEPOSTOJANI MAKE-UP

Make-up može biti nepostojan na visokim temperaturama ako u svojoj bazi ima malo ulja. Leti preporučujemo da bogate kreme zamenite tečnim puderima sa mineralnom bazom. Takvi su puderi dugotrajni, a i tekuće formulacije BB i CC kreme su takođe dobar izbor. Kako vlaga destabilizuje kremasta rumenila i senke za oči dobro je naneti puder u prahu kako bi make-up bio postojan. Izbegavajte teški make-up i isprobajte The One 5-in-1 Wonderlash vodootpornu maskaru.

PROBLEM 4: IZLOŽENA KOŽA

Toplo vreme može značiti da će vam lice, ruke, grudi i noge biti izloženije suncu više nego obično. Kao što znamo, UVA i UVB sunčevi zraci ne samo što su potencijalno kancerozni, takođe izazivaju starenje kože. Zimi, dnevna krema za zaštitnim faktorom je dovoljna ali leti nanosite uvek sloj kreme za sunčanje preko. Sada možete kupiti specijalne anti-ageing UV zaštitne kreme koje su kreirane za specifične potrebe vašeg lica. Kada je u pitanju vaše telo, koristite nelepljivu formulu koja se brzo upija. 

PROBLEM 5: TRAGOVI NA ODEĆI

Neki ljudi se znoje više nego drugi, ali svi se možemo složiti da su tragovi znoja na odeći neprijatni. Stavljanje talka na delove dela koji su skloni znojenju će brzo upiti znoj a kada je reč o vašim stopalima, ništa nije bolje od antiperspirantne kreme za stopala. Pronašite dezodorans koji najviše odgovara vašem telu leti-nakon svega, verovatno će se ponašati malo drugačije pri toplom vremenu. I sprečite neprijatne mirise nošenjem lana i pamuka. 

 
Tekst: Fotografije: Getty Images