Zašto je Strobing novo konturisanje

Ako je 2014. bila godina konturisanja, 2015. je predodređena da bude godina “strobe-a”. Ukoliko vam je ovo prvi put da čujete za strobing, zapamtite: postaće veliki hit.

ŠTA JE U STVARI STROBING?

Dok se konturisanje fokusira na oblikovanje senki pomoću bronzera i pudera, strobing se fokusira na svetlo. To je tehnika iluminacije koja naglašava crte lica nanošenjem laganih reflektujućih proizvoda na ključne delove lica. Na ovaj način se stvara privid svetla i blistave kože.

 

KAKO POSTIĆI ŽELJENI EFEKAT?

Najbolje kod strobing-a jeste njegova jednostavnost. Preskočite bronzer i započnite svežom, hidratantnom osnovom. Nanesite iluminator na delove lica koji bi prirodno bili izloženi suncu: uz jagodične kosti, obrve, duž nosa i na vrh brade.


KOJI ILUMINATOR DA KORISTIM?

Odaberite iluminator koji svetluca radije nego što blista – ne zaboravite da želite izgledati sveže i blistavo a ne kao disko kugla! Kremaste, metalik nijanse su idealne. Ukoliko imate svetliji ten odaberite iluminator rozih tonova. Koži srednjeg tena najbolje odgovaraju zlatne nijanse – samo zamislite Jennifer Lopez i GiGi Hadid. Ukoliko imate tamniji ten birajte bogate, zemljane tonove. Ukoliko imate masnu kožu i “bojite se” proizvoda za naglašavanje, probajte iluminator na bazi pudera koji neće začepiti pore.     

Tekst: Fotografije: Shutterstock