5 princeza i make-up po kojem su prepoznatljive

Ništa nije elegantno i graciozno poput princeze. Potražili smo 5 impresivnih princeza koje nas uvek inspirišu svojim izgledom.

Princeza Catherine, Velika Britanija

Princeza Catherine (Kate Middleton) udala se za princa Williama 2011. godine, u jednom od najpoznatijih kraljevskih venčanja ikada. Princeza danas ima dvoje dece, fokusirana je na humanitarni rad i izabrana je za jednu od “100 najuticajnijih ljudi na svetu” prema izboru Time magazina. Make-up po kojem je prepoznatljiva sastoji se od laganog tečnog pudera, smeđeg ajlajnera za kapke i rumenila. Da biste izgledali poput Kate, pokušajte da ublažite liniju ajlajnera da postignete smoky efekat, obrve neka su uredno počupane, a ruž na usnama svetlijih nijansi. Obožavamo još jedan njen zaštitni znak - prelepo isfeniranu kosu, baš kao upravo iz salona.

 

Princeza Thailanda Sirivannavari Nariratana

Princeza Sirivannavari Nariratana, ćerka princa Maha Vajralongkorn, redovna je gošća pariske nedelje mode. Njen upečatljivi izgled bazira se na modernim raznolikim bojama, ali u svakoj prilici zadržava sofisticiranost. Ne stidi se jarkih boja ruža na usnama i hrabro ih kombinuje sa dugim trepavicama, postojanim tečnim puderom i rumenilom na obrazima. Pogledate li njenu raskošnu sjajnu kosu, morate da joj pozavidite makar malo!

Kraljica Jordana Rania Al-Abdullah

OK, ona nije princeza, ali kraljica Rania smatra se jednom od najuticajnijih žena u svom regionu i svojevrsnom ikonom stila i lepote. Savršeno nosi ružičasti ruž za usne i naglašene oči koje joj daju baš pravi elegantni izgled primeren kraljici. U torbici uvek nosi ajlajner za kapke (koji uvek nanosi samo na gornji kapak), mat senke za oči (neutralnih zemljanih tonova), i debeli sloj maskare – savršeno za smookey efekat.

Princeza Nigerije Keisha Omilana

Kada je nigerijski princ Kunle Omilana ugledao Keishu prvo put pozdravio je i rekao joj je da je najlepša žena koju je ikada video. I bio je u pravu! Ovaj model i filantrop voli jednostavni make-up, besprekoran ten i savršeno oblikovane obrve. Ten joj je prirodan, a nosi samo prozračni puder, svetlucava rumenila i sjajeve za usne u boji - i svaki put zadivi izgledom.

Švedska princeza Madeleine

Osim kraljevskih dužnosti i humanitarnog rada, švedska princeza Madeleine se u slobodno vreme bavi jahanjem – možda je upravo zbog toga krase ružičasti obrazi i blistavi ten? Njen prepoznatljivi izgled čine sjajna kosa i naglašene oči - uvek šik i u skladu s prilikom u kojoj se nalazi. Princeza retko nanosi senku, već više voli mekane linije olovke za oči koje kombinuje sa ružičastim ili tamno crvenim i crveno ljubičastim sjajem za usne.
Tekst: Fotografije: Sanna Franklin