Povratak mat nijansi

Vreli trend ove sezone kada su usne u pitanju, bez sumnje su mat tople nijanse. Omiljene su među šminkerima pa se poznati mogu videti samo sa njima, na i van crvenog tepiha – žive boje baršunaste teksture. Evo kako se slavi povratak mat nijansi.

Ali zašto su usne mat završnice tako efektne? Pa, one pružaju daleko prefinjeniji izgled od sjajnih usana. A kako mat ruževi imaju kremastu teksturu, mnogo je manja mogućnost razmazivanja, dugotrajniji su pa ih ne morate stavljati iznova. Jednostavno i šik? Da, molim!

Evo nekih slavnih ličnosti sa mat usnama:


 

Emma Stone sa mat roze usnama 

Dopada nam se ovaj naglašeni izgled sa svežim, prolećnim dodirom boje. Tajna njenih mat usana? Porcelanski ten, porcelanska koža, oblikovane obrve i nekoliko slojeva crne maskare uz nenametljiv lak za nokte, kako bi se fokus zadržao na usnama.


  


Rihanna'sa usnama u ''Boysenberry'' nijansi ljubičaste

Rijana je kraljica “pućenja sa stavom”. Ovom tamnijom mat nijansom sa baršunastom završnicom, garantovano je obezbedila pažnju svih prisutnih! Tamne mat usne momentalno naglašavaju izgled uz vrlo malo truda – one su zakon. 

 

 

 

Kylie Jenner mat usne u boji karamel-krema

Braon ruževi se vraćaju! Oživimo devedesete uz ruž Kajli Džener u boji karamela. Usne bez sjaja suptilno naglašavaju njen izgled  – nema potrebe za vrištećim blještavilom; boja govori dovoljno. Divno!

 

 

 

Sienna Miller sa mat bezbojnim usnama

Bilo da ste primetili Sijenine mat bezbojne usne ili ne, nema veze - nežni, prirodni izgled i kvalitet mat proizvoda tu je da podrži i dopuni, pre nego da prenaglasi. Suptilno i šik!

  

 
Tekst: Fotografije: Getty images