Kako da negujete svoju kosu: vodič urednika

Kosa se razlikuje od osobe do osobe, ali odabir pravih alata i proizvoda za negu mogu vam pomoći da imate jaču, zdraviju i lepšu kosu. Naša urednica podeliće sa vama osnove nege svoje kose, tako da nikad više ne morate imati dan upropašćen zbog kose koja ne izgleda kako ste želeli!

Šampon i regenerator

“Šampon koji koristite teba da odgovara vašoj kosi i koži glave. Pre odabira šampona potrebno je da identifikujete tip svoje kose  – masna, sa znacimja starenja, suva – kako biste načinili pravi izbor proizvoda za pranje i negu kose. Ja, na primer, redovno farbam svoju kosu, tako da uvek biram šampon za zaštitu farbane kose HairX. Zatim koristim regenerator koji pomaže pri oblikovanju. Evo o čemu se radi: regenerator pomaže pri postizanju željenog oblika, nije za čišćenje. Volim da imam nekoliko različitih regeneratora I da ih menjam, u zavisnosti od toga koji efekat želim da postignem.”

 

Ja koristim: HarX šampon za farbanu kosu i HairX regenerator za farbanu kosu


Maska za kosu

“Svaki kosom opsednuti bloger i urednik se kune u maske za kosu. Najbolje je koristiti ih jednom do dva puta nedeljno, a sadrže i regenerišuće sastojke koji regenerišu i neguju pokosnicu. I ponovo važi pravilo – odaberite proizvod koji odgovara vašem tipu kose – ako je kosa sklona kovrdžanju, potražite hidrantnu masku – ELEO  je nedavno lansirao jednu sa ružinim i arganovim uljem. Ja volim maske od prirodnih sastojaka, kao što su mleko, bademovo ulje, med ili pšenica.” 

Prava stvar: Milk and Honey

"Svaki kosom opsednuti bloger i urednik se kune u maske za kosu.

Tretmani protiv oštećenja zagrevanjem

“Generalno, izbegavam fenove, električne uvijače i pegle za kosu – pregrevanje kose je, bez sumnje, jedan od faktora koji najviše oštećuju kosu. Ali ako im ne možete odoleti, obavezno koristite sprej za zaštitu od zagrevanja.” 

Osnovno što morate imati: HairX sprej za oblikovanje protiv oštećenja zagrevanjem

Ulje za kosu

“Serumi i ulja za kosu su ono što pravi razliku. Ukoliko imate tanku kosu koja se lako masti, pokušajte da je tretirate uljem pre šamponiranja, kako biste joj obezbedili vlažnost. Ukoliko je vaša kosa vrlo suva, onda ulje nanosite na vrhove nakon pranja, za regeneraciju i jačanje.” 

Moj favorit za sva vremena: ELEO zaštitno ulje 

Četke ili češljevi

“Ljudi su skloni da kupuju bilo koju četku za kosu i da je koriste godinama – to je greška. I četku za kosu kupujte u odnosu na tip kose. Imam relativno ravnu kosu tako da koristim četku sa jastučetom I otvorom za vazduh. Oni sa tanjom vlasi treba da koriste četke sa čekinjama ili okrugle četke a ako imate kovrdžavu ili afro kosu, češalj sa retkim zupcima je pravi izbor za vas.”

Univerzalna: četka sa jastučetom


Tekst: Fotografije: Oriflame