Izbor urednika: Pripreme za leto

Letnja sezona je stigla nakon hladnijih meseci. Ali šta to znači za vašu rutinu nege? Naš Beauty urednik Sanna Franklin zna kako da pripremite svoje telo za leto. Evo njenih saveta!

Sanna Franklin: Obožavam leto. Volim sunce, pesak, vrućinu. Živela sam i u Stokholmu i u Njujorku tako da sam osetila različite klime i usavršila svoje veštine pripremanja za leto! Evo mojih saveta! 

1. PILING

Na svake dve nedelje posebnu pažnju obratim na suvu i grubu kožu kakva je često na kolenima i laktovima tako što koristim piling. Ponekad mi je čak i koža nogu suva. Koristim hidratantan gel za tuširanje a pilingom tretiram posebno suvu kožu. 

Za mene, piling se na završava tu, nega ruku mi je takođe važna! Koristim Milk & Honey Gold Nourishing piling za ruke jer divno miriše i čini moje ruke mekim i nežnim.  ZA dodatnu hidrataciju na kraju namažem Milk & Honey Gold Moisturising kremu za ruke.

2. GLATKA KOŽA

Leti često nosimo laganu odeću – koja zahteva redovnu depilaciju ili brijanje. Noge, pazuh, bikini zona su najčešća područja koja zahtevaju pažnju. Kako biste izbegli posekotine (koje nikada ne izgledaju dobro) nikada se ne brijajte  prejako i ne koristite tupe brijače. I nikada ne preskačite kremu za brijanje – zahvaljujući njoj brijači klize po vašoj koži i lako vidite da li ste nešto propustili. 

Već ste se povredili brijačem? Ne brinite! Isperite područje hladnom vodom i dalje od proizvoda sa alkoholom – dodatno će irirtirati kožu. 

3. POCRNITE ALI SE DOBRO ZAŠTITITE OD SUNCA

Sve znamo opasnosti preteranog izlaganja suncu, ali ako ste kao ja, i osećate da leto nije leto ako ne pocrnite, uživajte u sunčanju ali na bezbedan način! Zapamtite – uvek preduzmite preventivne mere tako što ćete naneti losion za sunčanje. A za lepu i ujednačenu boju, redovno hidrirajte kožu i koristite piling. 

4. HIDRIRAJTE SE I SPOLJA I IZNUTRA

Hidratacija je obavezna kada su temperature vrlo visoke. Pijte mnogo vode i posebno vodite računa o tome kada je izuzetno visoka temperatura. Odličan savet je i da držite flaše zamrznute vode u zamrzivaču. Tako će vam hladna voda biti dostupna tokom celog dana.  

Tekst: Fotografije: Getty images