Letnji mirisi: izbor urednika

Kako temperature raste, dolazi vreme da se razmišlja o lakšim varijantama mirisa koje nanosimo. Naš urednik obuhvatio je četiri najnovija “mirisna” trenda, za istinski nezaboravno leto.

1. . Cvetno leto

Dobar za: opuštene baštenske zabave

Dok je zima savršena za zavodljive cvetne note poput ilang – ilanga i crvenog jasmina, više temperature iziskuju prebacivanje na nešto delikatnije cvetne note. Dobro obavešteni pratioci trendova potvrđuju da se ovog leta sve vrti oko cveta frezije – note koja je istovremeno delikatna i strastvena. U svakom slučaju, ostanite na cvetnim linijama parfema – odlično idu uz letnju garderobu!   

Potražite: freziju, cvast pomorandže ili višnje, božur, beli jorgovan

Kupite: Giordani Gold Essenza

Savet! Kosa vrlo dobro čuva mirise pa špricnite miris u kosu i nanesite po celoj kosi češljanjem.

2. Tako sveže, tako čisto

Dobar za: leto u gradu

Mošus obično predstavlja osnovnu notu jer se uklapa sa ostalim mirisima, pojačava druge mirisne note i vezuje se za kožu, za dugotrajniji efekat. Mirisi sa mošusnom osnovom se dosta razlikuju ali za mene, prvo nanošenje toaletne vode sa belim mošusom predstavlja prvi znak proleća! Sa mirisnom svežinom tek opranog veša, on je klasičan “čist” parfem.

Potražite: beli mošus

Poručite:Elvie toaletna voda

Savet! Kako biste izbegli promenu mirisa tokom letnjih vrućina, držite ga na hladnom, suvom mestu


3. Mirisi šerbeta

Dobar za: noćni ples

Jedan od najvrelijih letnjih mirisnih trendova, sudeći po prognozi Seven Scents, je miris šerbeta – slatkaste arome, toliko dobre da biste ih pojeli. Vreme je da odložimo teške parfeme i potražimo neke lakše. Sveži voćni mirisi uvek podižu raspoloženje, posebno kada su začinjeni cvetnim notama – kao leto u bočicu uhvaćeno. 

Potražite: jagodu, lubenicu, malinu, crveni grejpfrut, breskvu i limun

Poručite: VIP Night

 

Savet! Nanesite parfem odmah posle tuširanja, a pre oblačenja, kako bi vam duže trajao. Mirisi bolje prijanjaju na dobro hidriranu kožu.

 

 

 

 

4. Morski povetarac

Dobar za: dane na plaži

Parfimeristi su uspeli da uhvate miris morskog povetarca i spakuju ga u bočicu za leto. Potražite slankaste okeanske note u kombinaciji sa cvetnim – pružiće vam neočekivanu promenu u odnosu na tipično cvetne note.

Potražite: morsku so, eliksir iz mora, mahovinu

Poručite: Blue Wonders

Savet! Preko 1000 novih parfema lansira se svake godine – posvetite vreme odabiru svog parferma.

Tekst: Aneta Kaderkova 


 
Tekst: