Mirisi
Početna

Pet sigurnih načina da učinite da vaš parfem traje duže

Published: 18.4.2024. | Author: Valeria Solonari

U prolaznom svetu definisanom video snimcima od deset sekundi, vaš prepoznatljivi miris zaslužuje da se zadrži. Svi smo iskusili razočaranje mirisom koji prebrzo izvetri. Ali ne brinite, jer otkrivamo nekoliko praktičnih saveta za produženje životnog veka vašeg voljenog parfema, čineći ga sastavnim delom vašeg identiteta.

Saznajte više

Izabarite pravi miris

Jedan od ključnih faktora koji utiču na dugovečnost vašeg parfema je vrsta mirisa koju odaberete. Mirisi se obično kategorišu u četiri glavna tipa: kolonjska voda, toaletna voda, parfemska voda i parfem. Svaka vrsta sadrži različite koncentracije mirisnih ulja, pri čemu parfem ima najveću koncentraciju. Dakle, odabir parfemske vode ili parfema sa većom koncentracijom ulja prirodno će obezbediti dugotrajniji miris. Razmislite o ulaganju u visokokvalitetni miris za trajnije i intenzivnije iskustvo, kao što su Volare Tender ili Giordani Gold Essenza Blossom.

Nanesite na tačke pulsa

Znati gde i kako da nanesete svoj parfem nije samo uobičajena radnja, to je nauka. Pulsne tačke su oblasti na telu gde su krvni sudovi bliže površini kože, emitujući toplotu i intenzivirajući širenje mirisa. Uobičajene tačke pulsa uključuju zglobove, vrat, iza ušiju i unutrašnjost laktova. Nanošenje vašeg parfema na ta mesta omogućava da se miris pomeša sa prirodnom toplinom vašeg tela, postepeno oslobađajući svoj miris tokom vremena. Takođe, izbegavajte da trljate zglobove nakon nanošenja, jer to može da razbije molekule mirisa i umanji njihovu izdržljivost.

Saznajte više

Tehnika slojevitog nanošenja

Povećajte postojanost vašeg mirisa jednostavnom, ali efikasnom tehnikom nanošenja slojeva. Uparite svoj omiljeni parfem sa odgovarajućim ili komplementarnim mirisnim proizvodima kao što su gelovi za tuširanje, losioni za telo ili kreme iz iste linije mirisa. Ovo nanošenje slojeva stvara višedimenzionalni profil mirisa koji se prijanja uz vašu kožu i odeću tokom dužeg vremenskog perioda – zamislite to kao podlogu za vaš parfem. Počnite sa mirisnim gelom za tuširanje ili kupkom, zatim odgovarajućom kremom za telo, a završite nanošenjem parfema. Hidrirana koža deluje kao magnet za vaš odabrani miris, osiguravajući da duže traje i ostavlja trajni utisak.
• Nanošenje cvetnih mirisa: Eclat Femme weekend toaletna voda + parfimisana krema za telo • Slojevi voćnog mirisa: Divine Exclusive parfemska voda + parfimisana krema za telo • Slojevi orijentalnog mirisa: Amber Elixir parfemska voda + parfimisana krema za telo

Saznajte više

Namirišite odeću

Proširite svoju aromatičnu auru prskanjem mirisa na odeću, šalove ili četke za kosu. Tkanine su odlične u držanju mirisnih molekula, stvarajući suptilan, ali postojan miris. Reč opreza: osetljive tkanine mogu zahtevati testiranje kompatibilnosti. Da biste bili bezbedni, naprskajte ispred sebe, i brzo prođite kroz oblak mirisa kako biste obezbedili ravnomernu distribuciju i sprečili da vaša odeća upije previše parfema. Ovo stvara dobro zaokruženo, impresivno iskustvo mirisa koje se zadržava tokom dana.

Proverite uslove u kojima čuvate miris

Način na koji čuvate svoj parfem igra ključnu ulogu u održavanju njegove svežine i postojanosti. Izlaganje svetlosti, toploti i vazduhu može ubrzati razgradnju molekula mirisa, što dovodi do kraćeg životnog veka. Da biste sačuvali svoj parfem, čuvajte ga na hladnom i tamnom mestu dalje od direktne sunčeve svetlosti i izvora toplote. Pored toga, držanje boce čvrsto zatvorene kada nije u upotrebi sprečiće nepotrebno isparavanje i oksidaciju. Zapamtite, ispravno skladištenje nije samo očuvanje vašeg parfema, radi se o tome da svako nanošenje istu zadivljujuću aromu, dan za danom.
Pogledajte proizvode iz ovog članka
Volare Tender parfemska voda
Volare

Volare Tender parfemska voda

14,99 €

23,00 €

Kutak za inspiraciju

Pet ženstvenih cvetnih mirisnih nota i priče o njima
Mirisi
Pet ženstvenih cvetnih mirisnih nota i priče o njima

Elegantna ili razdragana, nežna ili brižna, senzualna ili strastvena, svaka žena ima svoj jedinstveni ženstveni buke.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR