Mirisi
Početna

Vodič kroz mirise za početnike

Published: 7.3.2024. | Author: Oriflame

Svet mirisa je prepun mistike. Da li ste ikada pročitali poleđinu kutije parfema i osetili se zbunjeno? Ako ne razlikujete „parfeme“ od „toaletnih voda“, ne brinite – mi smo tu da vam pomognemo!

Saznajte više

Tipovi mirisa

Kolonjska voda: kolonjska voda je najlakši od svih tipova mirisa, sastavljen od rastvora od oko 3% parfema. Idealan je izbor za tople, letnje dane.
Toaletna voda: sastoji se od 3 do 8% parfemskog jedinjenja, toaletna voda je idealna za toplo prolećno i letnje vreme. Oni imaju tendenciju da budu osvežavajući mirisi koji prilično brzo blede.
Parfemska voda: parfemske note demonstriraju gornje, srednje i donje note. Savršene su za prskanje kose i odeće (izbegavajte nežne tkanine), to je manje intenzivna verzija parfema.
Parfem: parfem ima najgušću koncentraciju parfemskog jedinjenja. Njegove gornje, srednje i donje note se polako oslobađaju tokom vremena, menjajući se tokom njegovog nošenja. To je najjači od svih tipova mirisa i treba ga nanositi na kožu, na pulsne tačke.

Slojevi mirisa

Akord: miris koji se sastoji od nekoliko parfemskih nota ili sastojaka kako bi se stvorio poseban miris.
Gornje note: vaša početna reakcija na miris formira se na njegovim gornjim notama. To su jaki mirisi koji brzo isparavaju.
Srednje note: srednje note, ili note srca, nalaze se između donjih i gornjih nota. Obično su cvetne ili biljne poput ruže i lavande.
Donje (osnovne) note: odnose se na najteže sastojke u parfemu. Osnovne i srednje note stvaraju glavnu temu mirisa, ali možda nećete osetiti osnovnu notu do 30 minuta nakon nanošenja. Mošus je popularna donja nota.

Saznajte više

Porodice mirisa

Cvetni: Mirisi koji nose miris buketa. Cvetna porodica često kombinuje note cveta pomorandže, božura, nerolija i frezije. Alternativno, jednim cvetnim mirisom dominira jedan određeni cvet, kao što je ruža.
Preporučujemo: Giordani Gold Essenza Blossom parfem
Citrusi: Sočno i osvežavajuće voće koje vam daje dodatni podsticaj energije.
Preporučujemo: Wake Up Feel Good toaletna voda
Orijentalni: Ćilibar je kamen temeljac orijentalne porodice mirisa. Sladak i topao miris, jedan je od najlegendarnijih mirisa na svetu. Mahune tonke i vanile se često nalaze u orijentalnim mirisima.
Preporučujemo: All or Nothing parfem
kiparisni: Karakteriše ga kontrast između svežih gornjih nota, npr. citrusi, lavanda i bogata drvenasta baza hrastove mahovine.
Preporučujemo: Possess Absolute parfemsku vodu
Giordani Gold Essenza Blossom parfem
Giordani Gold

Giordani Gold Essenza Blossom parfem

47,00 €

Kutak za inspiraciju

Pet ženstvenih cvetnih mirisnih nota i priče o njima
Mirisi
Pet ženstvenih cvetnih mirisnih nota i priče o njima

Elegantna ili razdragana, nežna ili brižna, senzualna ili strastvena, svaka žena ima svoj jedinstveni ženstveni buke.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR