ZDRAVE OMEGA 3

Verovatno ste i ranije čuli za Omega 3 kapsule. Ali da li znate šta je to zbog čega su vam potrebne? Nema problema, za nekoliko trenutaka znaćete mnogo više

Šta su Omega 3?

Omega 3 su vrste masnih kiselina koje su važne za vaše zdravlje. Spadaju u grupu polunezasićenih masti.

MASTI

NEZASIĆENE MASTI

Monozasićene masti & Poluzasićene masti

ZASIĆENE MASTI

Omega3

 

Morate ih dobiti iz ishrane zbog činjenice da vaše telo ne može da ih proizvede u dovoljnoj količini.

Zbog toga ih nazivamo esencijalnim.
Najvažnije vrste Omega 3 su:
EPA 
DHA

 

Zbog čega su vam potrebne Omega 3?

 

Ove masne kiseline imaju više pozitivnih zdravstvenih uticaja na vaše telo. Najpoznatiji pozitivan efekat je dobrobit za zdravlje srca.  Omega 3 masne kiseline mogu smanjiti nivo triglicerida i povećati nivo HDL (dobrog holesterola) u krvi i takođe smanjuju krvni pritisak.
Osim koristi za zdravlje srca, postoji mnogo više od toga što Omega 3 mogu učiniti za vas. Da li ste znali, na primer, da su ove masne kiseline deo ćelijskih membrana i stoga su ključne za zdrave ćelije? 

 

Specifične koristi od EPA i DHA

Vaše telo koristi EPA za proizvodnju signalnih molekula nazvanih eikosanoidi, koji igraju brojne fiziološke uloge I smnajuju upale u Vašem telu. 
DHA je strukturna komponenta Vaše kože i mrežnjače. DHA je takođe važna za razvoj i funkcije mozga u detinjstvu, kao i za rad mozga kod odraslih.  Smanjenje DHA kasnije u životu povezano je sa slabljenjem funkcije mozga i pojavom Alchajmerove bolesti. Novi dokazi takođe pokazuju da su suplementi Omega 3, koji se koriste kao dodatni tretman za depresiju, zapravo smanjuju simptome depresije bez dejstva antidepresiva. 

 

 

 

\

Lepa koža 

Postoje faktori kojiutiču na Vašu kožu a koje Vi ne možete da kontrolišete, to su genetika i starenje. Dobra vest je, međutim, da postoji više faktora koje možete kontrolisati, kao što je izlaganje suncu, proizvodi za negu kože spolja kaoiI to kako negujete kožu iznutra, načinom ishrane. Kada je u pitanju nega Vaše kože iznutra, određeni hranjivi sastojci, poput Omega 3 masnih kiselinapomažu u borbi protiv upalai poboljšavaju lipidnu barijeru kože. Ove esencijalne masne kiseline takođe doprinose elastičnosti i vlažnosti kože i pomažu njeno obnavljanje.  

 

Gde pronaći Omega 3

Kao što vidite, Omega 3 masne kiseline su vitalne za dobro zdravlje na više načina. 
Hrana bogata Omega 3 masnim kiselinama je masna riba poput lososa, haring, sardine i skuše. Riblje ulje i alge takođe sadrže Omega 3. 
Masna riba dva puta nedeljno u Vašoj ishraniobezbediće dovoljnu količinu za vaše zdravlje.

 

 

Kada treba da koristite Omega 3 suplementaciju?

Ukoliko ne jedeta masnu ribu dva puta nedeljno, možda biste trebali da razmislite o suplementaciji, kako biste obezbedilidovoljnu količinu Omega 3 za optimalno zdravlje.

 

Oriflame Omega 3 kapsule 

Wellness by Oriflame Omega 3 kapsule su najvišeg kvaliteta i čistoće zahvaljujući usavršenom procesu proizvodnje. 
Masne kiseline potiču od sitne ribe što smanjuje uticaj na okean I ribolov je zbog toga održiv. To je čak i serifikovano od organizacije “Prijatelj mora”. 
Još jedna prednost Wellness by Oriflame Omega 3 kapsule je da sadrži samo ribu, čak je i želatin riblji.

Uživajte i znajte da činite najbolje za svoje zdravlje!