Morski kalcijum i vitamin D

Kalcijum je neverovatno važan nutrijent koji ponekad previdimo prilikom planiranja naših obroka. U stvari, ankete pokazuju da mnoge zemlje ne ispunjavaju preporuke o kalcijumu u ishrani. Međutim, od vitalnog je značaja da održavamo stalni unos ovog minerala, jer naša tela ne mogu sama da ga proizvedu!

Skoro sav kalcijum u organizmu se skladišti u našim kostima i zubima. Kako starimo, gustoća kostiju se smanjuje i vremenom se povećava rizik od osteoporoze. Wellness by Oriflame Morski kalcijum sa vitaminom D pomaže u zaštiti od gubitka koštane mase i pojačava imuni sistema.

Morski kalcijum i vitamin D sadrže vrhunski izvor kalcijuma, koji potiče iz more. Iz hladnih voda severnog Islanda dolazi AQUAMINTM – jedinstveni izvor bioraspoloživog kalcijuma iz kalcifikovanih morskih algi. Pored mnogih dodatnih prirodnih minerala u tragovima, to je sjajan izvor kalcijuma koji klinički dokazano podržava čvrstinu kostiju - a dodali smo i vitamin D da bismo osigurali najbolju moguću apsorpciju u organizam!