SUPE I PROTEINSKA MEŠAVINA

Nutritivna vrednost onoga što smo jeli tokom istorije gotovo je irelevantno pitanje, izuzev u posebnim okolnostima - ili ste imali dovoljno hrane ili ne. Kvalitet hrane je obično bilo nešto čemu težimo do danas, kupujući u prodavnicama organske hrane. Sveže s polja, ukusno, ispunjeno hranjivim sastojcima ponekad prirodno sačuvano fermentacijom ili soljenjem. Zbog naučnih dostignuća s kraja 19. i početka 20. veka, izvori i priprema hrane su jednostavniji. Veštački zaslađivači, konzervansi, aditivi i obrada hrane učinili su je stabilnijom, ali manje bogatom hranjivim tsastojcima i, na kraju, manje jestivom.

Kao društvo automatizovali smo toliko proces pripreme hrane da smo izgubili iz vida kad žitarice ili mahunarke postanu nešto neprepoznatljivo, poput bombona ili sosa. Hrana za koju pretpostavljamo da je prepuna vitamina C ili kalcijuma mogla bi ih biti u potpunosti lišena zbog dugog i oštrog procesa kroz koji je prošla. Potreba za dodacima ishrani hranjivim sastojcima postaje sve veća od 1960, a konzumiranje suplemenata je obavezno kao i pranje zuba. Industrijalizacija lanca snabdevanja ne postavlja pitanje "da li?", već "KAKO da nadomestim nedostatke?" Nije moguće da svako ima zdravu i stabilnu ishranu, jer je manje hranjiva i vredna hrana manje subvencionisana a samim tim je skuplja. To čini kesicu čipsa jeftinijom od komada piletine ili paketa mahunarki, koji su bogati proteinima, ali pružaju manje sitosti u kratkom roku. Znate kako to funkcioniše - uzmete nešto jeftino i brzo da pojedete, i osećate glad 45 minuta kasnije. Vreme je da se pronađe rešenje, kako jesti pametnije i zdravije. 

Oriflame Wellness Natural supe pružaju brz obrok, jednostavan za pripremu kao otvaranje kese slatkiša, ali s puno više osećaja sitosti i zadovoljstva. Posebno dizajnirana mešavina proteina graška, soje i krompira čini ove supe, ne samo savršenom osnovom za prilagođavanje sopstvenog obroka, već i pametnijim izborom! Tostirane bademove pahuljice, čeri paradajz, iseckani halapenjo? Sve će se to savršeno kombinovati s Natural Balance supom od paradajza i bosiljka. Osećate li se više avanturistički? Dodajte malo dimljenog lososa, pečene paprike ili parmezan u Natural Balance supu sa šparglom. Obe ove supe mogu biti ukusan i topao obrok, u šolji za poneti tokom hladnih zimskih meseci, ili za obrok za vreme pauze za ručak u kancelariji. Jedna doza Natural Balance supe vam daje oko 7 g proteina!

I Proteinska mešavina može biti vaš izbor. S proteinima dobijenim iz mleka, jaja i graška nema izražen ukus i lako se kombinuje s vašim omiljenim jelima. Odlično će se mešati s kremastom supom, sosom za špagete, sokom, smutijem i raznim drugim popularnim jelima i napicima. Jedna doza daje 8 g proteina, što je obično dovoljno da se držite kao dobro podmazana mašina! 

Inspirisani? Osmislite plan pripreme ukusnih jela s našim Wellness proteinskim proizvodima!