Iz dubine naših srca

„Iz dubine srca“ – ova se fraza obično koristi da bi se naglasila naša iskrenost. Zaista volimo da koristimo znak srca za prenošenje osećanja. Ko nije sedeo u učionici, crtao srca u svesci i razmišljao o svojoj simpatiji? Možda smo prevazišči ovu frazu; ali, simbolika i dalje ostaje. Uostalom, srce doživljavamo središtem svojih osećanja, pa čak i kao osnovni deo sebe. Ako je srce toliko važno, zar nema smisla posvetiti mu posebnu brigu? Srce je važno koliko i mozak, ili pluća - to je jedan od najvažnijih organa u telu, bez kojeg ne bismo preživeli. Treba ga smatrati dragocenim i tretirati ga kao blago. Povodom Svetskog dana srca koji nam uskoro stiže, želeli bismo da govorimo o ovoj temi i pružimo vam nekoliko saveta kako poboljšati opšte stanje vašeg srca.

Svetski dan srca 

Svake godine, 29. avgusta Svetska kardiološka federacija domaćin je Svetskog dana srca: dana posvećenog informisanju ljudi širom sveta da su kardiovaskularne bolesti (KVB) vodeći svetski uzrok smrti. KVB uzimaju oko 18 miliona života svake godine – ali to se može izbeći! Uvođenjem jednostavnih promena u našoj rutini, načinu ishrane i načinu života možemo umanjiti rizik od bolesti srca, poboljšati kvalitet života i pružiti dobar primer ljudima oko nas. Svetski dan srca globalna je inicijativa, tokom koje pojedinci i zajednice širom sveta učestvuju u aktivnostima kojima se brinu za zdravlje srca! Ovogodišnja tema je „Koristite srce da biste pobedili KVB“.
Sada je posebno važno obratiti još više pažnje na stanje svog srca, jer su „Osobe sa postojećim medicinskim stanjima, poput srčanih bolesti, osetljivije na novi koronavirus.” 

 

Oriflame-ov heroj za srce – Stig Steen

Jeste li znali da u Oriflame-u imamo heroja za srce?
Stig Steen, osnivač Igelösa istraživačke zajednice, poznati je kardiotorakalni kirurg i inovator kliničkih metoda unutar transplantacije organa. Primećujući da je ogromni broj njegovih pacijenata neuhranjen, profesor Steen primenio je svoje znanje o ljudskom telu i onome što je potrebno za optimalno funkcionisanje i to iskoristio za razvoj patentiranog Wellness by Oriflame Natural Balance shakea, kao i njegove originalne formulacije, Proteinske mešavine.
Oriflame nastavlja saradnju sa Igelösa naučnom zajednicom i Stigom Steenom za razvoj naših Wellness proizvoda.

 

Recept za zdravo srce

Postizanje i održavanje zdravog stanja srca ne bi trebalo biti komplikovano! Primjenjujući holistički pristup, možete poduzimati male korake svaki dan, postupno poboljšavajući zdravlje srca - a možete podstaći i druge na to. Takvi koraci mogu obuhvaćati sledeće:
Redovno vežbanje – Svetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučuje da:
Odrasli u dobu od 18 do 64 godine treba da:
-praktikuju aerobne telesne aktivnosti umerenog intenziteta najmanje 150 minuta tokom cele nedelje (na primer: 30 minuta hoda, 5 dana u nedelji)
       - ili praktikovati aerobne telesne aktivnosti visokog intenziteta najmanje 75 minuta tokom nedelje (na primer: 25 minuta HIIT treninga, 3 puta nedeljno) 
        -ili praktikovati kombinaciju obe aktivnosti
o Imajte na umu da aerobnu aktivnost treba izvoditi u serijama u trajanju od najmanje 10 minuta
Dovoljno sna
o 7-8 sati po noći
Svesnost i strategije za smanjenje stresa
o Setite se da se zaustaviti i samo duboko udahnite nekoliko puta tokom dana
Zdrava ishrana – koja uključuje sveže voće i povrće, zdrave masti, nemasne proteine i dijetalna vlakna

 

Kako Wellness by Oriflame može podržati vaš organizam?

Natural Balance Shake

Wellness by Oriflame Natural Balance shake temelji se na originalnoj formulaciji Stiga Steena, koja je propraćena istraživačkim studijama na srčanim bolesnicima tokom nekoliko godina. Naši šejkovi osmišljeni su tako da svakodnevno podržavaju vaše telo, sa proteinima iz graška, jaja i mleka i zdravim dijetalnim vlaknima iz jabuke, šećerne repe i šipka. 
Ovaj optimalni spoj proteina i dijetalnih vlakana pomaže vam da zadovoljite potrebne količine i savršen je dodatak zdravoj ishrani. Natural Balance shake dolazi u tri divna ukusa ili možete odabrati Proteinsku mešavinu bez arome koju možete mešati sa omiljenom hranom i napicima. Fantastična je pogodnost da odgovara vašem načinu života i ukusu!

Omega 3

Omega-3 masne kiseline takođe igraju važnu ulogu u zdravlju srca. Nazivaju se esencijalnim masnim kiselinama jer ih naš organizam ne može proizvesti; moramo ih uneti putem hrane ili dodataka ishrani.
Omega-3 kiseline potrebne su za mnoge važne biološke funkcije, uključujući izgradnju zdravih stanica. Takođe su povezane sa zaštitom od srčanih bolesti i moždanog udara. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučuje da bi trebalo svake nedelje jesti najmanje dve porcije masne ribe, poput lososa ili skuše, da bi postigli odgovarajuće nivoe omege-3.
Alternativno, svakodnevno konzumiranje dodatka ishrani u obliku omege-3 dobijene iz ribljeg ulja, poput Wellness by Oriflame omege-3, jednostavan je i učinkovit način zadovoljavanja preporučenog dnevnog unosa. Možete odahnuti znajući da uzimate pravu dozu i koristite sve prednosti omege-3, bez obzira na to što se događa sa vašom ishrenom svake nedelje.

 

Jednostavnost je ključna

Jednostavno je postati heroj svoga srca i inspirisati ljude oko sebe!
Zdrava ishrena sa svežim voćem i povrćem je idealna, ali nije uvek lako osigurati dobru ishranu uz užurbani način života!
Aktivirajte svoju ishranu popunjavanjem nutritivnih deficita dodacima ishrani, kao što je Wellness by Oriflame Wellness paket za svakodnevnu primenu koji sadrži:
• 1 tabletu Multivitamina i minerala
• 2 kapsule Omege-3
• 1 kapsulu Astaksantina i ekstrakta borovnice 
Izgradite svoju odbranu, uključujući potporu stvaranju novih stanica, uz svakodnevni unos proteina. I prilagodite ishranu ukusnim i jednostavnim proizvodima kao što je Natural Balance shake kao međuobrok.

 

Ako želite saznati više o Svetskom danu srca, pogledajte internet stranicu Svetske kardiološke federacije: https://www.world-heart-federation.org/world-heart-day/ 

 

Tekst: