Holiday well-being

Od zimskim subarktičkih područja do toplih ekvatorijalnih, praznična sezona je pred nama i stići će u sve krajeve sveta. Obožavamo ovo vjeme koje provodimo u poseti porodici i prijateljima – uživajući u hrani, piću i prazničnoj atmosferi deleći ljubav i radost.

To je takođe doba godine kada se, ponekad se ne samo preterano opustimo - dodajući u proseku od 2 do 4 kilograma - već vrlo verovatno propustimo pravilnu ishranu koja je pokretač našeg tela i snabdevač pravom energijom da bismo uživali u svim prazničnim svečanostima i aktivnostima. 

Pa, kako možemo pomoći telu da dobije vitalne hranjive sastojke koji su nam potrebni da bismo se osećali odlično dok provodimo vreme s porodicom i prijateljima? 


Krenimo od kuhinje

Ne možemo započeti raspravu o hranjivoj vrijednosti hrane u vreme praznika, a da ne spomenemo najvažniju prostoriju u kući: kuhinju. Ako vas brine kako će se intenzivno pripremanje odraziti na hranjivu vrednost obroka, ne brinite! Postoji mnogo načina na koje možete pomoći sebi u održavanju pravilne ishrane i smanjenju kalorija u nekim od popularnih prazničnih namirnica, a u nastavku donosimo neke od njih.

KUVAJTE s Proteinskom mešavinom 

Priprema pite? 
U testo dodajte mernu kašičicu Proteinske mešavine. 

Pečenje kolačića, keksa, kolača? 
U testo dodajte mernu kašičicu  ili dve Proteinske mešavine – odlično za većinu pečene hrane!

Pripremate slane sosove za povrće, meso, pirinač ili jela s rezancima?
Dodajte mernu kašičicu  ili dve Proteinske mešavine za zgušnjavanje. 

A šta posle praznika? Kako brinuti o svom zdravlju kada je svaki dan ispunjen poslom, vođenjem domaćinstva, sastancima i drugim aktivnostima i kada jedva imate vremena za sebe? Uz pomoć Wellness by Oriflame kolekcije, želeli bismo da vas podržimo po ovom pitanju i da vam predstavimo četiri jednostavne navike koje ćete uskladiti sa svojom svakodnevnom rutinom.

4 jednostavne navike za zdraviji život

1. Konzumirajte Wellness pack svaki dan. 
2. Pijte Natural Balance šejk svaki dan. 
3. Dodajte Proteinsku mešavinu u sosove, supe, žitarice i jogurt. 
4. Kad planirate kasnu večeru, konzumirajte Natural Balance supu sredinom popodneva da biste lakše premostili vreme bez obroka. 

Takođe, tokom prazničnih dana, od vitalne je važnosti BITI AKTIVAN – obećajte sebi da ćete vežbati! 

Svi smo skloni povećavanju unosa kalorija tokom ovih dana, obično na kraju dobijemo nekoliko kilograma. Tokom zime, na severnoj hemisferi dani su kraći, pa aktivnost može biti još veći izazov, jer je često hladno i mračno kad konačno završimo s poslom. 

Evo nekoliko predloga kako vežbati bez velike promene rasporeda: 
• Hodajte, hodajte i hodajte – idite stepenicama umesto liftom i pokretnim stepenicama. Prošetajte po kvartu umesto da idete javnim prevozom. 
• Kada idete u kupovinu poklona, postavite sebi izazov da brže hodate od prodavnice do prodavnice, povećavajući brzinu, intenzitet i na kraju sagorevanje kalorija. 
• Ako se vozite do prodavnice s namirnicama, parkirajte se na samom kraju parkirališta kako biste dodali dodatne korake svojoj šetnji. 

A, za zemlje severne hemisfere koje imaju zaista hladne zime, jako je važno ostati aktivan i povezan s ljudima. Pridružite se društvenim aktivnostima, i onlajn i oflajn ako je moguće. To nam pomaže da ostanemo angažovani, zainteresovani i da nam dugi hladni meseci prođu u tren oka. 

Usput…

Praznici su odlično vreme da Wellness proizvodi, poput Wellness packa Natural Balance šejka, postanu deo vašeg DARIVANJA. Šta kažete na to da članu porodice ili prijatelju poklonite kurs joge, spakovan zajedno s Proteinskom mešavinom? I to ne mora biti joga - postoji toliko mnogo različitih vrsta i režima vežbanja da za svakoga postoji ponešto. Toliko su zabavni da ljudi jedva primjećuju da vežbaju! 

I na kraju, praznici su sve bliže. Svi moramo malo pripaziti u ovo doba godine da bismo se osećali sjajno, imali energije za uživanje s porodicom, prijateljima i u ovoj posebnoj, radosnoj sezoni. Ne propustite Wellness rutinu i svakodnevno vežbanje i moći ćete da uživate u svemu što praznici donose. 

 
SREĆNI PRAZNICI! 

Heather Livingston, M.Sc.
Director of Global Wellness Training

Tekst: