Rutina nege kože leti

Za blistavi letnji izgled preporučujemo negovanu i zaštićenu kožu!

Leti najlepše izgledate kada je vaša šminka prirodna i postojana i na plaži sigurno ne želite da imate “tešku” šminku. Uostalom, vreme vašeg godišnjeg odmora je previše dragoceno da biste ga nepotrebno trošili. Međutim, kombinacija klimatizovanog prostora, letnih vrućina i izloženost suncu, kao i naporna putovanja svakako umaraju vašu kožu. Proizvodi za negu kože vam nikada nisu bili potrebniji nego sada.

Otkrijte proizvode sa višestrukom namenom uz čiju pomoć ćete postići sjajnu i lepu kožu tokom letnih meseci.

 

1 ZAŠTITA

Najbolji način da sprečite preuranjeno starenje kože je zaštita kože od sunca. Svakako koristite zaštitni faktor 25 kako biste sprečili prodiranje štetnih ultra ljubičastih zraka koji mogu uzrokovati crvenilo kože. Opekotine uzrokuju propadanje kolagena i elastina koji su odgovorni za mladalački izgled kože.

Takođe je potrebno da svoj tečni puder zamenite formulacijom prozračnije i laganije teksture. BB krema je savršen izbor, jer ne samo da pruža potpuno prekrivanje, već i štiti kožu od ultraljubičastog zračenja i isušivanja.

 

2 HIDRATACIJA

Možda bogate i hranjive kreme nisu baš pravi izbor za leto, ali sigurno ne želite u potpunosti prestati da hidrirate svoju kožu. Odaberite laganu kremu u uslovima suvog vazduha ili u vremenskim uslovima kada je vlažnost povišena. Gel za telo prijatne teksture će pružiti koži vašeg tela mekoću. Onih dana  kada ste preterali sa sunčanjem obavezno nanesite Sun Zone 3 u 1 hidratantno i umirujuće mleko za negu kože nakon izlaganja suncu.

 

3 SAMOPOTAMNJIVANJE

Pre nego što nanesete sprej za samopotamnjivanje obavezno uradite piling kože prilikom tuširanja. Piling će odstraniti mrtve ćelije kože i pripremiće kožu za nanošenje spreja za samopotamnjivanje.Počnite sa stopalima i nogama jer ukoliko počnete sa gornjim delom tela – sagibanje u struku bi moglo prouzrokovati neujednačenu boju nakon što završite sa postupkom.

 

Tekst: Fotografije: James Meakin