Nekoliko činjenica o astaksantinu koje verovatno niste znali

Prirodni astaksantin ima jedinstvenu molekularnu strukturu koja ga čini jačim od bilo kog drugog molekula antioksidansa. Iz tog razloga, astaksantin se često naziva „kraljem antioksidanata“.

Prirodni astaksantin ima jedinstvenu molekularnu strukturu koja ga čini jačim od bilo kog drugog molekula antioksidansa. Iz tog razloga, astaksantin se često naziva "kraljem antioksidanata". 
Ali, šta su uopšte antioksidansi?

Antioksidansi su ključni elementi u „teoriji slobodnih radikala“ starenja našeg tela. Ova teorija se jednostavno može opisati kao da kiseonik koji udišemo takođe nanosi štetu našim ćelijama slobodnim radikalima koje on nosi I čini da progresivno starimo. Naša tela imaju mehanizme da kontrolišu oksidativna oštećenja, a veliki deo ove odbrane potiče od prehrambenih faktora.

Astaksantin je jedinstveni antioksidans koji se u potpunosti apsorbuje i transportuje u sva tkiva u telu. Štiti od oksidativnog oštećenja i slobodnih radikala, a takođe ima dokumentovana protivupalna dejstva.

ZATO:

1.Astaksantin se naziva „tajnom mladosti“ poznatih ličnosti. Među njegovim svojstvima za poboljšanje kože su smanjene fine linije i bore, poboljšana elastičnost i smanjena suvoća kože.
2.Astaksantin može imati koristi za kardiovaskularno zdravlje. Utvrđeno je da sprečava oksidaciju molekula holesterola (LDL). Oksidacija LDL je deo procesa ateroskleroze (otvrdnjavanje arterija).
3.Umanjujući prekomerne upale mišića nakon treninga snage, utvrđeno je da astaksantin povećava performanse i izdržljivost prilikom sportskih aktivnosti. Švedska skijaška ekipa redovno koristi astaksantin.
4.Astaksantin se smatra sigurnim antioksidantom za pušače, jer za razliku od drugih antioksidanata koji se na određenim nivoima mogu pretvoriti u prooksidante, astaksantin to ne čini.
5.Astaksantin je jedan od najistraženijih antioksidanata na međunarodnoj sceni. Svake godine nove studije objavljuju svoje rezultate za širu javnost i naučni svet.

Da li ste svesni da je Astaksantin:

775 puta jači od alfa-lipolne kiseline
100 puta jači od vitamina E
550 puta jači od katehina zelenog čaja 
800 puta jači od CoQ 10
5000 puta jači od vitamin C

Saznali smo glavne prednosti astaksantina, neke od najvažnijih informacija, ali odakle potiče?
Astaksantin potiče iz jedinstvene alge pronađene u švedskom arhipelagu i njegova koncentracija je na vrhuncu kada alge postanu crvene. U tom trenutku pažljivo se melje i zatvara kako bi se sačuvale sve dragocene osobine.

Sada znate šta je astaksantin, odakle potiče, ali gde ga možemo pronaći?

Astaksantin koji se nalazi u našem Astaksantinu i ekstraktu borovnice jedan je od vodećih Wellness proizvoda: WellnessPacka. Sjajne vesti su da zajedno sa dobro uravnoteženom kombinacijom kompleksa multivitamina i minerala i najčišćim sjajem kože koji pojačava Omega 3, efekti astaksantina su još više osnaženi! Nije ni čudo što je WellnessPack jedan od najprodavanijih Oriflame proizvoda!

Da li smo vas zaintrigirali? Pogledajte i druge članke koje predstavljaju astaksantin i njegova neverovatna svojstva.