Jedna odluka čini razliku

Jesen je u punom jeku. Dani postaju sve kraći, nebo postaje sve tamnije. Gledajući kroz prozor kako pejzaž postaje sve sumorniji, lakše je odustati od izlaska napolje. Naš unutrašnji glas nas ubeđuje da ostanemo kod kuće, smestimo se u udobnu fotelju pored kamina, sa velikom šoljom toplog napitka i knjigom.

Jesen je u punom jeku. Dani postaju sve kraći, nebo postaje sve tamnije. Gledajući kroz prozor kako pejzaž postaje sve sumorniji, lakše je biti protiv izlaska napolje. Naš unutrašnji glas nas ubeđuje da ostanemo kod kuće, smestimo se u udobnu fotelju pored kamina, sa velikom šoljom toplog napitka i knjigom. I iako nema ništa loše u tome da svoje slobodno vreme provodite na ovaj način - jer slobodno se veoma ceni - za nas koji vodimo sedelački način života, nijedna fizička aktivnost tokom dana ne može doprineti da se osećamo lošije.

 

Jedan od prvih nedostataka koje donosi ovakvo raspoloženje je, naravno, dobijanje dodatnih kilograma. U užurban svetu, sa mahnitim tempom života, teško je pratiti svoju rutinu i istovremeno održavati dobro zdravlje.

 

Ali bez brige! Wellness by Oriflam je tu da vas podrži. Pogledajte naših šest lakih saveta za težinu koji će takođe poboljšati vaše opšte blagostanje. Sve što trebate da uradite je da donesete odluku koja će doneti poboljšanje i da je sledite. Uspeh vam je nadohvat ruke! 

  

 

1. Preskočite šećer

 

Najvažnija promena u ishrani koju možete napraviti je izbacivanje šećera. Ako imate višak kilograma, zabeležite koliko često jedete ili pijete nešto slatko. Nemojte se iznenaditi ako je odgovor nekoliko puta dnevno! Najlakši način za izbacivanje šećera je
a) redovni obroci na svaka tri sata,
b) visok unos proteina i vlakana,
c) nosite porciju praha Natural Balance šejka u šejkeru u tašni i pomešajte sa vodom kada osetite želju za šećerom i
d) ako želite slatku užinu ili desert kod kuće, napravite vrlo jednostavnu salatu od svežeg voća i orašastih plodova.

 

2. Šetajte više

 

Duge šetnje efikasno sagorevaju masti. Moglo bi se čak reći da je vreme koje hodate dnevno direktno povezano sa vašom težinom! Kako ove šetnje ubaciti u svoj raspored?
a) Možete li da ustanete 35 minuta ranije i prošete 30 minuta?
b) Možete li da prošetate 20 minuta oko vremena za ručak?
c) Možete li da prošetate 30 minuta nakon posla?
d) Možete li da prošetate 30 minuta odmah nakon večere i operete sudove po povratku?
e) Možete li učiniti tri od četiri gore navedena? 

 

3. Doručkujte

 

Započnite dan pristojnim doručkom. Pravilni doručak će vam omogućiti efikasan metabolizam energije tokom celog dana. Takođe će vam omogućiti da se koncentrišete na posao umesto da pokušate da pronađete odgovarajuću užinu sredinom jutra. Uverite se da vaš doručak nije bomba šećera ili masti. 

 

4. Kontrolišite večere 

 

Lakše večere i bez grickalica nakon nje će vas brzo oloboditi viška kilograma. Najbolje vreme za večeru je otprilike tri sata pre spavanja. Bogata salata uz supu ili omlet i parče integralnog hleba zadovoljavajuća je i lagana večera. Završite toplim napitkom, poput biljnog čaja. Nakon toga nema grickalica, pa odmah operite zube! 

 

 

5. Spavajte dovoljno! 

 

Većini ljudi je potrebno 7-9 sati noćnog sna. Nedostatak sna povećava vaš ukupni unos kalorija sledećeg dana, a takođe čini da birate brze ugljene hidrate (šećere) u odnosu na druge izvore energije. Nedostatak sna će najverovatnije povećati i unos kofeina. Steknite naviku da se spremate za spavanje oko 21:30. Ništa dobro ne proizilazi iz prekasnog odlaska na spavanje. 

 

6. Manje stresa

 

Dugotrajni stres može dovesti do toga da dobijete na težini. To je zato što hormon stresa, kortizol, čini telo skladištem masti. Osim toga, stres može učiniti da jedete više. Isprobajte meditaciju umesto da jedete. Odvojite pet minuta kad god možete da zatvorite oči, opustite ramena i vilicu i duboko udahnite. Podsetite se na lepe trenutke. 

 

 

Zdrava ishrana uz Wellness by Oriflame 

 

Visokokvalitetne formulacije Wellness by Oriflame palete inspirisane su nordijskom ishranom i zasnovane su na nauci kako bi vam olakšale život i podržale vas u potrazi za zdravijom ishranom. Ovi proizvodi su osmišljeni kao pametan i zdrav način ishrane koji je savršen ako pokušavate da unesete ravnotežu u svoju ishranu. Zahvaljujući ovim modernim i praktičnim rešenjima, brzo ćete postići vrhunsku formu!