7 NOVIH načina da i zimi ostanete aktivni

Umorni ste od vežbanja u teretani svake nedelja? Isprobajte neke nove trendove u vežbanju – evo naših 7 omiljenih!

1. BARRE
Da li želite gracioznost balerine? "Barre" je pravi trend za vas! Kombinacija je klasičnog baleta, snage i izdržljivosti u kratkim pokretima. Kombinacija ove vrste lepo formira liniju tela i reguliše težinu. U većini slučajeva regulacija telesne težine je vrlo brza, a vežba definiše mišiće i daje graciozno držanje.

2. BORILAČKE VEŠTINE
Želite baš naporan trening? E pa, ne može biti intenzivniji od borilačkih veština. Bilo da se radi o sportovima kao što su boks ili karate ili želite neku alternativu u kojoj ćete izbeći direktan kontakt kao Fight Club ili kickbox, ovo iskustvo će vas osloboditi od stresa. U isto vreme će dati lep tonus vašim mišićima, poboljšati generalnu formu i povećati samopouzdanje! 

3. PARKOUR
Zaboravite na zidove od cigli i krovove kuća. Parkour kao veština vam može pružiti jednako uzbudljiv doživljaj. Napravljen je da oponaša prepreke iz spoljašnjeg sveta (bez rizika da ćete smrskati kosti o pločnik) i pruža vam priliku da dovedete snagu, agilnost i mobilnost tela do maksimuma.

4. MASIRANJE ROLLEROM
Celulit imamo svi i to ne bi trebao biti problem. Ponekad je lepo još malo dodatno “zategnuti” kožu na nogama.  Rolanje masažerom koje možete izvoditi i sami je idealno za učvršćivanje tonusa kože. Ova masaža održava mišiće elastičnima i zdravima. Najbolji je način da to uradite jednostavnim alatom: masažerom i video vodičima na YouTube-u.

5. GRUPNO TRČANJE
Obožavate ideju o trčanju, ali se borite sa činjenicom da teško pronalazite motiv? Imamo lijek za to! Trčanje u grupi ne samo da ima socijalnu komponentu već je i odlična sportska aktivnost u kojoj možete puno brže napredovati. Bilo na otvorenom ili na traci – pobrinite se da to ne činite sami.

6. ANTIGRAVITACIJSKA JOGA
Uvek ste sanjali o tome da postanete akrobata? Ovo je nešto za vas! Dok visite u specijalnim ljuljaškama, ova kombinacija joge, pilatesa i akrobacije je inspirirana pokretima uz koje istežete leđa i poboljšavate snagu i fleksibilnost. Plus, garantovano je da ćete imati osmeh na licu.

7. PENJANJE

Ukoliko volite adrenalin, trebali biste da se iskušate u penjanju. Pogled na pređene metre koje ste savladali je neprocenjiva. U većini aktivnosti možete se penjati užetom ili pokušati kombinacije različitih tehnika koje opterećuju muskulaturu na raznim nivoima. Različite tehnike, ali su jednako zabavne.Tekst: Fotografije: Martin Petersson, Getty Images