9 saveta za kosu za kojom će se okretati tokom leta!

Leto je i zvanično stiglo. Ali ma koliko da volimo sunce, morsku vodu i opuštanje kraj bazena, ništa od toga nije naročito dobro za našu kosu. Ukoliko budete sledili ovih 9 saveta, ovoga leta imaćete najlepšu kosu u životu!

SAVET #1 STAVLJAJTE MASKU

Dehidrirana kosa nije lepa, ali je tokom leta teško izbeći isušivanje. Koristite često hranljivi tretman koji štiti, neguje i sprečava oštećenja kose.

SAVET #2 UV ZAŠTITA

Prekomerna izloženost sunčevim zracima isušuje kosu i slabi je, ali nošenje šešira i kapa ili umotavanje maramama, pored toga što je u trendu, zaštitiće kosu od štetnog dejstva UV zračenja. 

SAVET #3 VLAŽNOST

Toplo, vlažno vreme može dovesti do pojave neposlušne, zamršene kose, ali nanošenje arganovog ili kokosovog ulja na krajeve kose u trenutku će je učiniti hidriranom. Ako ste napolju, ponesite neko sredstvo u svojoj torbici i nanesite ga čim primetite da vaša kosa postaje neposlušna!

SAVET #4 PRE PLIVANJA 

Pre skoka u more ili bazen, pokvasite kosu čistom, svežom vodom. Ako uronite sa suvom kosom, ona će odmah privući hlor ili morsku so, a ako je prethodno nakvasite - neće.

SAVET # 5 POSLE PLIVANJA 

Kosa je najosetljivija kada je mokra. Nakon plivanja, gotovo je nemoguće razmrsiti je kada se osuši. Pokušaj da se lokne raščešljaju rezultiraće samo oštečenjem i gubitkom kose. Nosite češalj sa širokim zupcima  i regenerator koji se ne ispira u svojoj torbi za plažu i upotrebite ih čim izađete iz vode!

SAVET #6 ISPIRANJE

Slana voda i hlor isušuju i oštećuju kosu. Posle plivanja, kosu obavezno isperite čistim vodom i nanesite regenerator koji se ne ispira. 

SAVET #7 PRANJE 

Posle dana na bazenu, vašoj kosi je potrebna dodatna pažnja. Operite kosu  šamponom koji obnavlja, to će ukloniti sve hemikalije koje su ostale u kosi. Zatim nanesite regenerator koji obnavlja i hidrira. 

SAVET #8 OBLIKOVANJE I NEGA

Sušenje kose na vazduhu je nesumnjivo najbolje – posebno ako je bila izložena suncu tokom celog dana. Ali ako ne možete da se odreknete svog alata za oblikovanje, koristite opciju hladnog ili mlakog vazduha i uvek koristite sprej koji štiti od toplote.

SAVET #9 FARBANJE

Pokušajte da izbegnete bilo kakve hemijske tretmane kose tokom leta. Ako baš želite da stavljate blanš ili menjate boju kose, učinite to par meseci pre izlaganja vrelom suncu, kako biste izbegli oštećenja.

 


Tekst: