4 italijanske lekcije o lepoti života

Šta volimo kod Italijana? Njihov duh, gostoprimstvo, dobar ukus, životni stav i, naravno, kuhinju. Ali ova lepota nije rezervisana samo za njih. Svi mogu da uživaju u životu obojenom strašću i lepotom. Razmotrite ove 4 italijanske lekcije o životu!

Ne sputavajte osećanja 
Kad god se osećate srećno- smejte se, kad god se osećate tužno - plačite, ako ste ljuti - vrištite. Italijani su veoma sigurni u sebe i ne sputavaju svoje emocije. Kada držite emocije u sebi bićete napeti i to će vas sprečiti da cenite lepotu koju vam život nudi. Vreme je da izrazite svoja osećanja!

Okružite se lepim stvarima
Italijanski domovi su puni starinskog nameštaja, porodičnih suvenira i slika. Pokušajte da se okružite stvarima koje nešto znače za vas i među kojima se osećate prijatno. To može biti mala promena u vidu detalja ili nešto jednostavno kao uzimanje porodičnih slika iz albuma i izlaganje u lepim ramovima. Takođe, cveće u vašem domu uneće posebnu lepotu i svežinu!

Krećite se, putujte, šetajte
U italijanskim gradovima skoro svako mesto je spomenik i vreme kao da prolazi sporije. Niko se ne žuri i ljudi uživaju u sadašnjem trenutku. Uživanje u kulturi može vam doneti puno inspiracije. Na primer, idite na mesta gde nikada ranije niste bili. To može biti pozorište, park ili čak i mali kafić. Zaustavite se na trenutak i pustite da vaš um luta.

Živite sa strašću
Italijanke znaju šta im je potrebno da se osećaju dobro i da izgledaju dobro. Neveoravtno ali lako je kako i zvuči, da biste imali više samopouzdanja u životu treba da trošite više vremena radćei ono što volite. Neka vaša prelepa ličnost sija svakodnevno a naš novi Miss Giordani Intense miris stalno će vas podsećati na vašu strast prema lepoti života! 

Tekst: Fotografije: Oriflame