Joga za lice: Vežbe za lice protiv starenja

Već vam je bliska joga, vežbe fokusirane na telo, dušu i balans, a da li ste čuli za jogu za lice? Kada se primenjuje svakodnevno, joga za lice ili masaža lica dokazano deluje protiv starenja, poboljšava ten, strukturu i sprečava opuštanje. Za kompletno bolji kvalitet kože – evo kako to treba raditi!

Pre nego ovladate našim omiljenim pozama, a ima ih pet, evo šta Oriflame Senior Direktor nauke i inovacija, Dr. Alain Mavon, ima da kaže: “Novija istraživanja potvrdila su da vežbe koje kontrahuju i opuštaju mišiće lica stimulišu fibroblast i sprečavaju gubitak elastičnosti kože. To je tehnika poznata po tome da omogućava očuvanje čvrstine kože i sprečava opuštanje. Ako mene pitate, pet minuta vežbi za lice dnevno uz svakodnevnu negu kože (kao što je NovAge Ultimate Lift) je tajna kože mladalačkog izgleda!”

1. Plaženje jezika
Dobro je za: Ovo može delovati šašavo, ali istinski pomaže u uklanjanju toksina sa područja oko očiju
Vežba: Širom otvorite oči i gledajte gore. Otvorite usta, isplazite jezik na dole, ka bradi, što više možete. Izdržite 10 sekundi a potom ponovite.

2.  ''V'' vežba

Dobro je za: “V” vežba deluje na sprečavanje starenja područja oko očiju i redukuje vrećice i otoke ispod očiju.

Vežba: Napravite slovo V kažiprstom i srednjim prstom na obe šake. Vrhom srednjeg prsta pritisnite unutrašnji unutrašnji kraj a kažiprstom spoljašnji kraj obe obrve. Gledajte ka plafonu podižući gornje kapke. Zatim se opustite. Ponovite 6 puta.


3. Oblikovanje nosa

Dobro je za: Jačanje muskulature nosa i spečavanje opuštanja kože na nosu.

Vežba: Kažiprstima zatvorite nozdrve i prignječite ih. Potom sklonite prste. Ponovite nekoliko puta.


4.Riblja faca

Dobro je za: Pomaže borama “smejalicama” i sprečava opuštanje kože na viličnoj kosti.

Vežba: Napravite usnama “riblju facu” i nasmejte se. Izdržite 30 sekundi, opustite se a zatim ponovite.


5. Poljubac nebu

Dobro je za: Redukciju bora i opuštene kože oko vrata i jačanje muskulature kod vilične kosti.

Vežba: Zabacite glavu unazad gledajući u plafon i istežući vrat. Napućite usne kao da šaljete poljubac. Opustite se pa ponovite.
Tekst: Fotografije: Getty images