5 saveta majki za srećnu decu

Koji je recept za srećnu porodicu? Ko bolje zna odgovor na ovo pitanje od majki? Pitali smo pet mama iz naše kancelarije u Stokholmu da podele sa nama svoje savete!

NASMEJTE IH

“Kao i odrasli i deca ponekad mogu biti loše volje, a ni moj sin nije izuzetak. Tako ponekad kada plače (a znam kada stvarno plače a kada se pravi) pokušavam da mu skrenem pažnju na nešto potpuno drugo. Na primer pretvaram se da sam se saplela. To ga uvek nasmeje.”

- Jessica Håkansson
Majka dvoje dece

BRINITE O NJIHOVOJ KOŽI

“Mala deca često imaju osetljivu kožu, tako da uvek koristim kvalitetna sredstva za prawe i negu kože. To mi pomaže da izbegnem razne osipe. Moj novi favorit je kolekcija Loving Care. Ne samo da prija koži mog sina nego celoj porodici!”

- Anna-Klara Grödell
Majka dvoje dece

NEKA VAM OBROCI BUDU ZABAVNI

“Malci umeju da budu prilično izbirljivi. Moja ćerka bukvalno plače svakog puta kada treba da jede povrće. Zato pravimo razne oblike od hrane i kreveljimo se kako bi joj bilo što zanimljivije da jede. Sada sa zadovoljstvom smaže malo drveće od brokolija!”

- Janelle Hallberg
Majka jednog deteta

PODSTIČITE DOBRE HIGIJENSKE NAVIKE

"Nastojala sam da naviknem svoju decu na higijenu od najranijeg uzrasta. A pošto su deca, oni vole da koriste dosta sapuna i šampona dok se kupaju. Zato obično kupim džambo veličine, tako sam sigurna da uvek imamo dovoljno a i praktičnije je za naš budžet!” 

- Julia Koga
Majka dva deteta 

ŽIVITE U TRENUTKU

"Kao odrasloj osobi lako vam je da se fokusirate na ono što se dešava sutra ili sledeće godine, ali deca uvek misle na ono što se dešava ovde i sada. Dakle, pokušavam da se fokusiram na trenutak i da budem veoma precizna u smislu toga šta treba uraditi sada kada razgovaram sa mojom decom.” 


- Maria Hillgren
Majka dva deteta
Tekst: Fotografije: Evelina Molin