Kako napraviti glatku plovidbu za brijanje

Za milione muškaraca širom svijeta brijanje je potpuno prirodna radnja. Ali da li ste se ikad zapitali da li to radite kako treba ili postoji li bolji način da unaprijedite svoju tehniku i zaštitite kožu? Pročitajte da biste saznali više.

Štetni efekti brijanja na kožu
Prvo, važno je shvatiti kako brijanje može da predstavlja stres za vašu kožu. Iako je muška koža bogata testosteronom te jača i elastičnija u poređenju sa ženskom, fizički čin brijanja i dalje je značajan izvor stresa. A da stvar bude bude još gora, mnogi muškarci se briju svakog dana! U nedostatku odgovarajućeg sredstva koje bi olakšalo postupak, brijanje može opustošiti površinske ćelije kože i ugroziti barijeru kože. To može dovesti do toga da koža izgubi vodu što doprinosi tome da izgleda suho i umorno. Upravo ono što želite da izbjegnete!

Prvo čišćenje - bez izgovora!
Možda zvuči kao kliše, ali kada je riječ o brijanju, neuspjeh u pripremi zaista je kao priprema za neuspjeh. Prvo obavljanje čišćenja je apsolutna neophodnost, jer pomaže uklanjanju mrtvih ćelija kože i izglađivanje kože prije brijanja. U tom procesu ćete također olakšati uklanjanje zarobljenih dlačica. Ako koristite kvalitetno sredstvo za čišćenje, kao što je NovAge Men sredstvo za piling i čišćenje lica, uživat ćete i u hidratantnim svojstvima koja omekšavaju dlačice, što utiče na to da se lakše uklone. To ujedno čini kožu popustljivijom i povećava njenu sposobnost oporavka od stresa od brijanja.

Uvijek koristite oštru britvicu

Iz nekog razloga britvice su još uvijek jedna od najdragocijenijih stavki kada je riječi o njezi i ljepoti. Ali to ne znači da možete nastaviti s brijanjem istim sječivom dok ne počne da rđa i da se raspada. Tupe britvice su najgori neprijatelj dlaka na licu jer imaju tendenciju da povlače dlačice iz kože za razliku od brijanja. To može uzrokovati da koža postane iritirana i čak upaljena. Dakle, provjerite da li je vaša britvica što je moguće oštrija i zamijenite je novom kada osjetite da počinje da tupi. Drugi važan savjet je da se pobrinete da površina britvice uvijek bude čista tako što ćete je ispirati toplom vodom tokom brijanja.

Postavite prioritet nakon brijanja
Dakle, očistili ste kožu ... obrijali ste se ... završili ste, i to je to, zar ne? Ne baš! Briga o koži nakon brijanja podjednako je važna kao i briga o njoj prije i tokom brijanja. Hidratacija sa NovAge Men Soothing gelom za brijanje neposredno nakon brijanja je najbolji način da oporavite kožu, jer pomaže u smirivanju i energiziranju kože, bori se protiv suhoće i povećava brzinu oporavka barijere kože. Također je sjajno rješenje ako volite da povremeno stilizujete bradu, jer pomaže u održavanju brade mekom i njegovanom.

Sada je preostalo samo da se pridržavate ostatka rutine za njegu kože NovAge Men i spremni ste da se suočite sa svime što vam dan donosi znajući da je vaša koža svježa, zdrava i zaštićena!