Sastojak dnevne nege koji propuštate!

Da li vam se koža suši, pojavljuje se više sitnih bora i pigmentacija se menja? U tom slučaju, verovatno vam nedostaje nešto u dnevnoj rutini kože a mi znamo šta.

Karika koja nedostaje

Ako volite lepu kožu kao i mi, sigurno ste veoma revnosni po pitanju rutine nege kože, koristite maske za lice i mažete kreme sa zaštitnim faktorima kada se izlažete suncu. Ali nešto bi moglo da ometa vaš put ka prelepoj koži, a to je činjenica da ne stavljate zaštitni faktor kada je vreme oblačno. Da, dobro ste pročitali.

 

Oblaci blokiraju sunce ali ne i sve UV zrake!

UV zraci prolaze kroz oblake i utiču na vašu kožu čak i kada je vreme tmurno. Prema navodima Fondacije za borbu protiv raka kože, UV zraci su među glavni uzročnicima starenja kože. Zato, sve i da ležite u hladu i uživate u dobroj knjizi, i dalje rizikujete dobijanje bora, tamnih fleka ili kancerogeno oboljenje na koži. Zato, ne zaboravite zaštitni faktor!

Dobra baza za šminku

Ako mislite da su kreme za sunčanje naporne jer nisu zahvalne ako nameravate da se šminkate, možda treba da potražite pravi proizvod malo bolje. Postoje kreme za sunčanje sa blažim teksturama koje su odlična podloga za šminku, koža ih lako upije i štite vas po svakom vremenu. Testirala sam Optimals Urban višenamenski losion sa The One Everlasting tečnim puderom i kao što možete videte, odlično se uklapaju i ostavljaju kožu glatkom i hidriranom.

Tekst: Fotografije: Oriflame