Prvi znakovi starenja: kako ciljano delovati, negovati i zaštititi kožu

Kako starite, tako se i vaša koža menja, a menjaju se i njene potrebe. Saznajte kako vaša rutina nege kože može pomoći u ciljanom delovanju i poboljšanju ovih uobičajenih znakova starenja kože.

ZNAK STARENJA: DEHIDRATACIJA 

Šta se događa: U mladalačkom dobu, razmislite o ranim dvadesetima – vaša koža ima punoću i glatka je, ali tokom vremena stvara manje ćelija pa postaje tanja, manje elastična i počinje da izgleda beživotno ili dehidrirano. Suvoća se pogoršava kasnije u životu zbog gubitka lojnih žlezda. Kod žena dolazi do hormonskih promena tokom i posle menopauze, jer se estrogen smanjuje, a nivo androgena povećava, a posledica toga je da vaša koža možda trpi gubitak vlage i druge neželjene pojave.

Rešenje: Dehidratacija je česti znak starenja, ali nikad nije kasno da svojoj koži pružite hidrataciju koja joj je potrebna. Pravilna hidratacija ključna je za promovisanje zdrave barijere kože. Samo treba da odaberete hidratantnu kremu primerenu dobu i dodate je svojoj rutini nege kože dva puta dnevno. Hidratacija dnevnom kremom koja sadrži aminokiseline, antioksidanse, minerale i šećere pružiće ćelijama kože punoću ciljano delujući na različite znakove starenja.

ZNAKOVI STARENJA: BORE + FINE LINIJE 

Šta se događa: Sunce, godine, genetika – sve su to faktori koji doprinose starenju kože. U 40-im godinama, proizvodite manje kolagena nego u 20-ima, što znači da vaša koža prirodno postaje tanja, zbog čega gubi čvrstoću i elastičnost. I vaš način života takođe igra svoju ulogu. Nedostatak sna, pušenje, pa čak i veća konzumacija šećera mogu produbiti oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima i dovesti do više bora i opuštanja kože. Zdrava ishrana važni je dodatak vašoj rutini nege kože.

Rešenje: Opšte je poznato, pravilna ishrana pomaže vam da izgledate i osećate se najbolje. Pa, ti isti principi mogu se primeniti na negu kože. Sastojci su važni i mogu pružiti hranjivu vrednost vašoj koži na određenom području. Ne možemo dovoljno naglasiti koliko su korisni hranjivi sastojci! Razmislite ponovno, antioksidansi, vitamini, minerali, aminokiseline i masne kiseline, jer unošenje više blagodati u vašu rutinu nege kože pomoći će vam da postignete bolje rezultate. Što se tiče noćne kreme, potražite hidratantnu kremu koja pruža hranjivu negu i obnavljanje. Esencijalne masne kiseline (poput omega-3 i omega-6) imaju strukturnu funkciju u koži koja pomaže da se istovremeno hrani i obnavlja barijera kože – poboljšavajući elastičnost kože dugoročno.

 

ZNAK STARENJA: TAMNI KRUGOVI 

Šta se događa: Bilo da se radi o nedostatku sna, previše soli u ishrani, nedovoljnom unosu vode, predugom gledanju u ekran ili svemu navedenom, ovi elementi verovatno rezultiraju neželjenim podočnjacima i otečenošću ispod očiju. Glavni uzrok podočnjaka je stanjivanje kože i oslabljeni kapilari, što može dovesti do toga da vaše oči izgledaju umorno i starije.

Rešenje: Osim onog što je očigledno – pijte više vode i pokušajte da odspavate 8 sati – takođe ćete želeti da uložite u kremu za područje oko očiju koja će poboljšati znakove starenja i zaštititi osetljivo područje oko očiju od oštećenja. Kofein pomaže u zatezanju kože i smanjenju otečenosti. Dok escin, pojačivač mikrocirkulacije, ima sposobnost jačanja zida kapilara i deluje na razvedravanju područja ispod očiju. Isprobajte Age Revive kremu za područje oko očiju s escinom iz divljeg kestena. Dodatni je bonus da ova krema hladi, ostavljajući kožu trenutno osveženom i blistavom!

ZNAK STARENJA: BEŽIVOTNI IZGLED KOŽE

Šta se događa: Sad je vreme za piling. Kako starite, tekstura kože (i tonus, ali o tome više u nastavku) poprima drugačiji osećaj. Nakupljanje starih ćelija može dovesti do pojave grube kože i beživotnog tena bez sjaja.

Rešenje: Piling kože jednom nedeljno maskom ili pilingom pomoći će u uklanjanju nečistoća i nesavršenosti. A da biste svakodnevno delovali na beživotni izgled, koristite serum za jačanje blistavosti kože. Proizvodi koji sadrže vitamin C, alfa hidroksilne kiseline (AHA), mlečnu kiselinu i glikolnu kiselinu pomoći će nežnoj površini kože i povećanju prometa ćelija. Ovakvi sastojci mogu vašu kožu učiniti osetljivijom na sunčevu svetlost. Zato, ne zaboravite da pažljivo sledite uputstva na pakovanju. I ne zaboravite, svakodnevno koristite kremu za sunčanje sa visokim faktorom kako biste zaštitili svoj zdravi i blistavi izgled od svih izvora svetlosti..

ZNAK STARENJA: HIPERPIGMENTACIJA

Šta se događa: Hiperpigmentaciju uzrokuje prekomerna proizvodnja melanina u koži. To se može dogoditi bilo kojem tipu kože, u bilo kom dobu. Ali, na promenu boje kože osjetljiviji ste s godinama zbog tanke kože i nemogućnosti regeneracije kože kao u mladosti.

Rešenje: Zaštita je ključna za sprečavanje budućih tamnih mrlja ZF bez razmišljanja. Ali, za rešavanje promene boje kože potrebna vam je pomoć vrednih sastojaka. To nas vraća na antioksidanse – superheroje u nezi kože! Antioksidansi mogu sprečiti oštećenja slobodnim radikalima poput oštećenja od sunca, a poznato je i da pomažu u poboljšanju čvrstoće kože uspostavljanjem ravnoteže proizvodnje kolagena i prekidanjem kaskade oštećenja.

Nikada ne možete imati previše antioksidansa u svojoj rutini nege kože! Proizvodi sa sastojcima biljnog porijekla mogu sadržati veće koncentracije antioksidansa. Da biste povećali unos hranjivih sastojaka za kožu, počnite već danas da proveravate sastojke proizvoda za negu kože kako biste pronašli ove uobičajene antioksidanse: vitamin C, niacinamid (vitamin B3), retinol (vitamin A), polifenole i, ne manje važne, flavonoide. Flavonoidi zvani antocijani mogu čak imati veću antioksidativnu sposobnost od vitamina C ili vitamina E!

Isprobajte Optimals Age Revive KAKO biste ciljano Delovali i poboljšali vidljive znakove starenja uravnoteženom hranjivom negom kože