Zlatna pravila kod čišćenja lica

Čišćenje je osnovni korak u svakodnevnoj nezi kože i, iako može delovati kao najjednostavnije, postoji mogućnost greške. Podelićemo sa vama neka DA i NE kako bi vaša koža izgledala najbolje.

DA ČISTITE LICE SVAKOG JUTRA I VEČERI

Vaša koža se oporavlja tokom noći stvarajući sebum koji se nakuplja na njenoj površini. Uklanjanje ove masnoće, izumrlih ćelija i drugih ostataka ujutru očistiće vašu kožu i pripremiti je za nanošenje seruma i hidrantnih krema. Uveče je veoma važno da ukonite svu šminku, nečistoću i masnoće nakupljene tokom dana; ovo će sprečiti nastanak nepravilnosti i finih linija, gubitak elastičnosti i nastajanje staračkih pega – verujte nam, vredno je truda.

NE, UMIVAJTE LICE SAPUNOM ILI SREDSTVOM ZA PRANJE RUKU 

Čvrsti sapuni imaju prirodno visok nivo pH, što ih čini prejakim za kožu lica. Oni koji su dizajnirani za ruke, verovatno će ukloniti sa lica prirodni, zaštitni sloj masnoće, isušiće kožu i ostaviti osećaj neprijatnog zatezanja. Ne činite to. 

DA, ODABERITE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE KOJE ODGOVARA POTREBAMA VAŠE KOŽE

Sredstvo za čišćenje možete odabrati u odnosu na tip vaše kože i na njene potrebe – jednostavno ne postoji jedan proizvod koji odgovara svima. Mleko za čišćenje ima bogatu, kremastu teksturu i ne stvara penu, što ga čini posebno dobrim za suvu ili zrelu kožu. Za to vreme, gel za čišćenje će iščistiti kožu i učiniti je nežnom i mat – on je idelan za normalnu i masnu kožu.    

NE UPOTREBLJAVAJTE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE KOJE ODGOVARA POTREBAMA VAŠE KOŽE 

Ako osećate da vam je koža previse suva i zategnuta posle umivanja, to je verovatno zato što sredstvo za čišćenje uklanja njenu prirodnu masnoću. Osobe sa masnom kožom žude za ovim osećajem, ali isušivanje kože dovodi do još intenzivnijeg mašćenja u dužem vremenskom periodu. 

DA OBOGATITE SVOJ POSTUPAK ČIŠĆENJA ODGOVARAJUĆIM DODATNIM PRIBOROM

Upotreba četke za čišćenje je efektan (i efikasan) način da očistite kožu i istovremeno uradite piling. Nanesite sredstvo za čišćenje na četku i masirajte jedan minut. Ovaj postupak će omogućiti prodiranje sredstva dublje u kožu i uklanjanje nečistoća, šminke, izumrlih ćelija kože i dubinske nečistoće iz vaših pora. Dodatna pogodnost je ubrzavanje cirkulacije, što će doprineti prirodnom sjaju vaše kože! 

NE  DONOSITE ZAKLJUČAK DA SU NAJSKUPLJA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE UJEDNO I NAJKVALITETNIJA

Kod proizvoda za negu lepote, cene mogu varirati - prilično! Neki proizvodi zahtevaju mnogo istraživačkog rada, kliničkih testova i skupih sastojaka, što opravdava njihovu cenu – drugi nemaju to opravdanje. Otkrijte tip svoje kože i njene potrebe i sredstvo za čišćenje birajte u odnosu na to.

DA UPOTREBLJAVAJTE TONIK NAKON ČIŠĆENJA

Drugi korak u vašoj svakodnevnoj nezi lica trebalo bi da bude tonik – proizvod koji se obično nanosi tupferima od vate. Tonik je napravljen da ukloni ostatke svih nečistoća zaostale posle upotrebe sredstva za čišćenje – on takođe sužava pore, dovodi u ravnotežu pH nivo kože I priprema je za proizvode koji slede.

NE UPOTREBLJAVAJTE TOPLU VODU IZ VODOVODA

Topla voda može delovati izuzetno opuštajuće ali jako isušuje – uvek se umivajte mlakom vodom kako biste izbegli perutanje kože.Tekst: Fotografije: Kristine Wreyford, Fotolia