Trik koji će vam pomoći da se pridržavate svog plana vežbanja

Ponekad nije lako pronaći motivaciju za odlazak u teretanu. Čini se kao da vam hiljadu stvari stoji na putu. Svi to znamo, svi smo to iskusili ali trik koji pouzdano može drastično promeniti vašu situaciju je partner za vežbanje.

UDRUŽITE SE 

Ključ za efikasno vežbanje je pronalaženje rutine kojoj se možete posvetiti – samo tako možete postići uspeh. A postoji li bolji način za to nego da pronađete prijatelja? Nekoga ko će vas izazvati kada vam je teško, na koga možete računati kada poželite da odustanete, to mora biti neko s kim će vam biti zadovoljstvo da vežbate! 

PRONAĐITE SAVRŠENOG PARTNERA

Postoji mnogo dobrih strana u udruživanju sa partnerom za vežbanje, zato je dobar izbor ključna stvar za početak zdravijeg načina života. Kada budete birali partnera, probajte da izaberete nekoga ko je u boljoj kondiciji od vas i ko je posvećeniji vežbanju. Ta osoba vam može pružiti prijateljski podstrek da izađete iz svoje zone komfora I učinite svoje treninge efikasnijim!

Ako mislite da ste sasvim dovoljno motivisani i samo želite da imate još jedan razlog za odlazak u teretanu, odaberite partnera kome ste vi potrebniji nego on vama. Ništa ne motiviše tako kao potreba da nekome pomognete da ispuni svoje ciljeve. Dodatno će vas motivisati osećaj zahvalnosti a mnogi sati će proći u vežbanju jer znate da neko računa na vas.

Ako u vašem krugu prijatelja niko nije zainteresovan za vežbanje, izazovite sebe da pronađete partnera na nekom drugom mestu. Potražite forum neke teretane ili online grupe za podršku ili prosto pitajte nekog simpatičnog vežbača možete li da mu se pridružite. 

NEKA VEŽBE POČNU – 3 LAKA TRIKA 

Jednom kada ste pronašli partnera – postavite plan vežbanja i posvetite mu se! Evo tri jednostavne ideje koje će vas i vašeg partnera usmeriti ka zdravijem načinu života:

  1. Postavite male, zajedničke ciljeve i postarajte se da ih ostvarite. Usudite se da postavite i malo veće ciljeve, kao i izazov – nešto što nijedno od vas još nije probalo. Zašto se ne biste prijavili za trku – malo zdrave konkurencije neće vam škoditi!
  2. Unajmite ličnog trenera za dvoje – na taj način možete da podelite trošak sa svojim partnerom!
  3. Pošto usput može biti malo krvi, znoja i suza dogovorite se kako ćete se nagraditi kada dostignete određeni cilj . Izlazak, kupovina ili vikend putovanje mogu bit sjajan način da se nagradite i motivišete da nastavite da vežbate. Takođe, postavite realistične ciljeve, najlakše je postaviti visok cilj ali morate biti realni da biste mogli da ispunite svoje ciljeve. 
Tekst: Fotografije: Getty Images