Iskusite snagu brige o sebi

Čini se da u današnje vreme stalno jurimo na sve strane i svojski se trudimo da budemo najbolja verzija sebe. Ponekada imamo i nerealna očekivanja od sebe, što često rezultira stresom. Iako mnogima to zvuči nevažno, briga o sebi i vreme posvećeno samo nama je ključ održavanja balansa u životu. Setite se da lepota i snaga kreću od vas! Zato poslučajte ovih pet saveta da sebe stavite na prvo mesto.

1. Povežite se sa okolinom

Isprobajte jednostavnu praksu “mindfulness” i rasteretite svoju glavu od uobičajenih misli. Izdvojte par minuta dnevno da se zaustavite i povežete sa svojom okolinom, te obratite pažnju šta čujete, vidite, osećate? Fokusiranje na okruženje može da napravi otklon od dnevnih briga i pomogne punjenju baterija. 

 2. Usvojite mirnu jutarnju rutinu

Mnogi od nas počinju dan jurnjavom- ostaju u krevetu do poslednjeg trenutka čime im ostaje premalo vremena da se spreme za novi dan. Ako ustanete samo malo ranije, dovoljno ranije da na miru doručkujete i obavite jutarnju beauty rutinu, dan će vam početi daleko lepše. Podsetite se koliko je bitna rutina nege kože.

3. Pijte puno vode

Jedna od najjednostavnijih i najefikasnijih stvari koje možete učiniti za svoje zdravlje jeste da se redovno hidrirate a naročito ujutru. Osim što pomaže ujutru, voda je sjajan način da se osvežite i popodne kada se osećate tromo.

4. Pronađite novi hobi

Ponekad smo previse okupirani onim što bi trebalo da radimo da zavoravimo na ono što bismo voleli da radimo. Postoji li nešto što volite a dugo se niste time bavili? Ili nešto novo da probate? Izaberite jedan dan, zabeležite ga u dnevniku i uživajte!

5. Ponekad kažite ne

Izuzetno je teško reći ne prijateljima ili kolegama, naročito kada vas pozivaju da radite nešto zabavno! Ali ako ste iscrpljeni i radije biste išli kući, bolje je da poslušate svoj instinkt. Pristajanje na aktivnost jer osećate obavezu ne pomaže nikome – potrebno je da brinete o sebi pre nego o drugima.