Život sa maskom: Prilagođavanje rutine nege kože

Poslednjih nekoliko meseci većinu vremena provodimo kod kuće. Bilo da radimo ili se opuštamo, satima smo provodili vreme uz ekrane, a kuću napuštali samo zbog osnovnih stvari - ali to će se promeniti! I kad se vratimo u javni prevoz, fizički distancirano radno okruženje i sastanke licem u lice, verovatno ćemo morati da nosimo masku. Kako će to uticati na našu kožu?

Lična zaštitna oprema postala je neophodna za sve veći broj ljudi. Međutim, videli smo da pod njom može biti vruće, neudobno u iscrpljujuće. Takođe može imati negativan uticaj na našu kožu, ostavljajući nam osećaj kao da koža ne može da "diše" - to se čak može videti u obliku blokiranih pora i neujednačene teksture kože. Koža može biti manje elastična što je rezultat neprestanog prekrivanja i zaštite od okoline. Pa kako možemo održati da naša koža bude zdrava uprkos ovim izazovima?

1. Dvostruko čišćenje

 

Da li ste znali da svakog minuta odbacite ogromnih 30 000-40 000 odumrlih ćelija kože? Istina je! Nošenje maske ovo sprečava. 

 

Zbog toga je od vitalnog značaja da dva puta dnevno efikasno čistimo kožu kako bismo odbacili odumrle ćelije i sprečili ih da zarobe nečistoću, masnoću i zagađenja. Prvo čišćenje uradite NovAge uljem za čišćenje lica koje uklanja šminku (čak i najuporniju, vodootpornu) i zagađenja, bez narušavanja osetljive barijere koja čuva vlagu. Takođe je dobro ukloniti višak masnoća koje se mogu pojaviti kao rezultat svakodnevnog nošenja maske. Sredstva za čišćenje na bazi ulja uklanjaju suvišnu masnoću, istovremeno održavajući uravnoteženu i hidriranu kožu. Za drugo čišćenje koristite NovAge Supreme gel za čišćenje lica  za nežno čišćenje i ponovnu ravnotežu kože.

 

2.  Hidratacija uz pomoć seruma

Samo hidrirana koža je zdrava! Dehidratacija je jedan od najčešćih problema kože, a to je važno jer je zdrav nivo vode neophodan za održavanje snažne i otporne barijere. Svi smo doživeli da kao rezultat dehidracije budemo umorni - a naša koža nije ništa drugačija! Nedovoljan nivo vode otežava funkcionisanje kože na njenom optimalnom nivou, a promet ćelija može da uspori, što dovodi do nakupljanja mrtvih ćelija kože na površini. Zato pazite da ostanete hidrirani iznutra i spolja!

 

PROFESIONALNI SAVET!

Dodavanje nekoliko kapi Skin Priming Essence seruma u dlan i nežno masiranje u kožu nakon čišćenja pomaže da se sačuva vlaga i podupre hidratantna barijera bez preopterećenja kože.

 

3. Vratite ravnotežu

Zdrava koža se dobija kada je optimalna ravnoteža između nivoa vode i masnoće (sebuma). Svakodnevno nošenje maski može oštetiti barijeru na koži, zbog čega koža gubi više vode. Štaviše, nošenje maski znači da se možete suočiti sa zapušenim porama i kožom koja je na nekim mestima masnija. Tada bi se moglo desiti da preterate sa čišćenjem, a to će vašu kožu učiniti ranjivom.

 

NovAge rešenje za svakodnevno suzbijanje suvišne masnoće i sebuma  dolazi u pomoć! Nanesite 2-4 kapi na vrhove prstiju i nežno je umasirajte u kožu, pri tome pazeći da izbegnete područje oko očiju. Sačekajte da se potpuno upije, a zatim nastavite sa ostatkom rutine. Nanesite ujutro i uveče ili tokom dana ponovo po potrebi.

 

PROFESIONALNI SAVET! 

Imate li višak masnoće na određenim delovima lica? Možete da koristite ovaj rastvor tako što ćete ga primeniti na mestima gde vidite neželjeni sjaj ili upaljene promene.

 

 

Imate neočekivane upalne promene?

Obavezno pripremite SOS komplet! Ovo može biti stresno i možda ćete se naći u iskušenju da ih čistite, istisnete ili uklonite. Umesto toga, posegnite za NovAge Targeted 24-satnom korekcijom. Ovaj mali junak iz vaše torbe može se pohvaliti naprednom formulom za kontrolu upalnih promena čim počnu da se formiraju - u stvari, klinički je dokazano da smanjuje njihovu veličinu u roku od 24 sata! Aktivno smanjuje crvenilo i sprečava da se stanje pogorša, pomažući da se postigne čista koža i besprekoran ten. Zato obavezno koristite ovo rešenje čim osetite stvaranje upalnih procesa i primenite ga na bilo koje mesto na koži.

 

PROFESIONALNI SAVET!

Ako imate više upalnih promena nego inače, nanesite tanak sloj na lice preko zahvaćenih područja da biste aktivno delovali. Radite ovo svakodnevno dok se promene ne smanje.

 

 

4. Borba protiv upalnih procesa i starenja kože

Rešavanje ovih problema je zaista izazovno, pa zamislite da pronađete proizvod koji uspešno rešava oba! NovAge Advanced Breakout Defence emuzija  radi upravo to. Ne samo da je multifunkcionalno rešenje protiv upalnih promena koje ih efikasno  sprečava i smanjuje zapušene pore, flekice i vidljivost ožiljaka - već sadrži i snažni umirujući sastojak Centella koji pomaže u regeneraciji kože i sintezi kolagena, a istovremeno smanjuje vidljivost ožiljaka. Moćna formula pomaže u pružanju ujednačenog, blistavog tena, bez masnog osećaja i koja može smanjiti pojavu / vidljivost promena kod odraslih za 63% nakon 1 mesecaΔ. Ovo je idealno za podršku u oporavku kože ako je stalna upotreba zaštitne maske rezultirala pojavom neželjenih promena. I ne brinite, sigurno možete da nastavite da koristite i svoj omiljeni NovAge serum  - jednostavno nanesite sloj seruma preko emulzije, kad god vam je potrebno!
Δ Klinička procena.

 

 

5. Tretman područja oko očiju

Oči su oduvek smatrane prozorom u dušu, a ovo je posebno tačno sada kada prekrivamo dobar deo lica! Osmehom ili mrštenjem skrivenim iza maske, očima se izražavamo mnogo više, izlažući tu nežnu kožu spoljašnjim uticajima više nego ranije. Primena kreme za predeo oko očiju,  oko orbitalne kosti, dva puta dnevno, pomaže da koža bude hidrirana, gipka i snažna!

 

 

6. Hidratacija i zaštita

Hidratantna krema je neophodna za održavanje zdrave kože, ali ZF je podjednako važan. Ovo je posebno tačno jer se vraćamo u svakodnevni život izvan svojih domova, gde će nas vrebati snažno zagađenje, a antioksidativna zaštita nam je potrebna da nas zaštiti od stresa, a istovremeno i zadrži potrebnu vlagu kako bismo kožu održali jakom i otpornom - bilo da nosimo masku ili ne. Sada je vreme da upoznate novi par za održavanje zdrave kože: važa omiljena NovAge hidratantna krema i NovAge dnevna krema za naprednu zaštitu sa ZF 50 UVA/PA++++ . Koristeći ih, možete verovati da je vaša koža zaštićena od UVA, UVB zraka i zagađenja, istovremeno održavajući kožu prijatnom, hidriranom i spremnom za povratak u novu realnost!

7. Nega ruku

 

Ne samo da je koži lica potrebna posebna nega tokom ovog vremena već i našim rukama. Često pranje i dezinfekcija ruku postale su deo našeg svakodnevice u  cilju održavanja najvišeg nivoa higijene. Pažljivo pranje ruku sapunom i vodom najmanje 20 sekundi vrlo je dobra praksa jer pomaže da se rešite opasnih klica, ali takođe može doprineti uklanjanju prirodnih ulja u koži ostavljajući je osušenom i izloženijom iritaciji. tapkanje suve kože umesto trljanja peškirom pomoći će da koža ostane u dobrom stanju nakon pranja. Takođe, uvek imajte kremu za ruke da biste zaštitili nivo vlage u koži što rezultirati glatkom i mekšom površinom. Pokušajte da stavite deblji sloj kreme za ruke i ostavite je da se upije preko noći, koža će vam biti još mekša i elastičnija kada se probudite.

Tekst: Fotografije: Oriflame