Probudi se lepotice!

Sezona praznika znači kasni odlazak na spavanje i umoran izgled kože. Tokom ovog perioda godine zašto ne dopustite vašim proizvodima noćnu smenu? Evo primera kako da imate najproduktivniji beauty san do sada.

NOĆNE MASKE

Nanešene pre spavanja i isprane ujutru, ponoćne maske hidriraju vašu kožu tokom sna. Maska će kreirati zaštitu na vašoj koži pomažući proizvodima na sloju ispod da dopru dublje. Rezultat? Blistava i sveža koža ujutru. 


NOĆNE KREME  

Noćne kreme fokusiraju se na hidrataciju i obnavljanje, pre nego na zaštitu od agresora poput sunca i zagađenja. Ukoliko se borite sa prvim znacima starenja birajte proizvode koji sadrže glikolnu kiselinu, poput True Perfection kreme. Za zategunutu kožu koristite Ultimate Lift noćnu kremu ili ublažite bore tokom spavanja Ecollagen noćnom kremom za korekciju bora.

”Kako biste se probudili s dobro hidriranom kožom, očistite lice
da biste uklonili makeup i utisnite serum u kožu pre spavanja.”

SERUMI

‘Serumi imaju visoku koncentraciju aktivnih sastojaka poput antioksidanata, kiselina I vitamina’, objašnjava ekspert za negu kože Melina Galeadi. Kako biste se probudili sa hidriranom kožom očistite vaše lice kako biste skinuli šminku i zatim nanesite serum na kožu. Lagana, vodenasta tekstura apsorbuje se lakše nego hidratantna krema I prodire u dublje slojeve kože dok odmarate.

KREMA ZA RUKE

Dok spavate, pustite vašu kožu da obavi svoj posao. Tokom dana želite kremu za ruke koja se brzo apsorbuje, ali tokom noći negujte vaše ruke bogatom, negujućom teksturom. Tražite proizvode bogate hidratantnim uljima, poput ulja makadamije ili bademovog ulja koji štite ruke od suvoće. A zašto ne probati rukavice koje pružaju dodatnu hidrataciju? 


MASKA ZA STOPALA

Ima nešto dekadentno u masci za stopala. Nakon dugih noći u ne tako osetljivim cipelama, uranjanje u hidrirajuće čarape može biti božanstveno-naročito ukoliko su ranije stopala bila ugrejana! Negujte vasa stopala maskom koja sadrži Ši puter ili pčelinji vosak za izuzetno glatke rezultate.


Tekst: Fotografije: Fotolia & Oriflame