Šta je ono što mušku kožu čini jedinstvenom?

Iako ima puno sličnosti, muška koža je veoma različita od ženske. Saznajte u čemu se sve razlikuje od naših stručnjaka za kožu.

Muška koža se prvenstveno razlikuje zbog testosterona - glavnog muškog hormona koji uzrokuje da muškarci imaju deblju, otporniju kožu, izraženiju maljavost lica i relativno visok nivo proizvodnje znoja. Po prirodi, testosteron takođe uzrokuje povećane nivoe proizvodnje sebuma, što čini kožu muškaraca masnijom. A kada uzmete u obzir da muškarci imaju veće pore, lako je shvatiti zašto je njihova koža u većoj meri u opasnosti da privuče nečistoće i da postane zaprljana.

Neke dobre vesti za muškarce su da se znaci starenja kod muške kože zapravo kasnije pojavljuju u poređenju sa ženama. Ali loše vesti su, kada se pojave, proces starenja postaje ubrzan i dramatičan. Ovo doprinosi umornom izgledu koji muškarci žele da izbegnu po svaku cenu, jer istraživanja pokazuju da oni osećaju da im ovo zaista otkriva njihove godine.

Još jedan jedinstveni faktor je da koži koja je puna testosterona treba više energije. Bez energije, njen mladalački izgled prerano bledi i pojavljuju se znaci starenja. Maljavost lica takođe igra svoju ulogu. Muškarci sa bradama češće imaju nečstoće među dlačicama, a muškarci koji se redovno brijaju donose svojoj koži dodatni, nepoželjan stres.

Dobra vest je da je NovAge Men dizajniran da odgovori na sve ove jedinstvene potrebe. U kolekciji se nalaze  proizvodi prilagođeni za zaštitu od starenja, specifično za muškarce, i teksture koji mogu dubinski da se apsorbuju i podstaknu kožu na revitalizaciju što ima i meomntalan i dugoročan efekat.

 

Imam bradu. mogu li i dalje da koristim novage men?

Apsolutno! Muškarci koji vole brade mogu i dalje mogu uživati u najboljoj mogućoj nezi kože koristeći NovAge Men. Vrhunski prioritet su čišćenje i piling, jer su brade poznate po tome što se lako prljaju i izazivaju povećano mašćenje kože. Na drugom kraju spektra, maljavost lica može takođe smanjiti hidrataciju, ostavljajući kožu suvom i zadebljanom. Dakle, počnite sa korišćenjem NovAge Men sredstva za piling i čišćenje. Ako imate sportsku ili kraću bradu, to je jednostavno kao da ste skroz obrijani. Za muškarce koji preferiraju dužu bradu (1-1,5 cm) potrebno je samo nekoliko sekundi da rade na čišćenju između dlaka i kože ispod. Kada se radi o koracima jačanja i hidratacije u vašoj rutini, koristite NovAge Men hidratantni serum i losion gel za čišćenje lica na očišćenom licu i vratu - uključujući i vašu bradu. Oba proizvoda  se lako  apsorbuju u kožu bez stvaranja masnog osećaja, a vašem  licu će bez sumnje prijati dodatna hidratacija.

Neke oriflame kolekcije sadrže 6 proizvoda, zašto Novage man sadrži samo 4?

Tradicionalno, muškarci su naviknuti da koriste manje proizvoda kako bi se brinuli o svojoj koži, zbog čega NovAge Men sadrži manje proizvoda u poređenju sa drugim  NovAge kolekcijama (npr. Ultimate Lift, True Perfection). Rezultat je pojednostavljena rutina koja vam štedi vreme (a da ne pominjemo prostor u vašij putnoj torbi) bez kompromisa sa efektima.

Tekst: Fotografije: Oriflame