Šta muškarci žele – i što im je sve potrebno

Nega kože muškaraca se razlikuje od nege kože žena. Koža muškaraca ima više kolagena, deblja je i čvršća od kože žena. Ako je nega kože vašeg muškarca prilično jednostavna evo nekoliko efikasnih dodataka njegovoj normalnoj rutini za negu kože. To možda nije ono što on želi, ali je to ono što njegova koža traži.

HIDRATACIJA

Suv i klimatizovan vazduh u kancelariji može biti vrlo štetan za kožu. Dnevna hidratacija može sprečiti umoran izgled kože i njenu opuštenost.  Odaberite hidratantnu kremu koja se brzo upija – čak i najzaposleniji muškarci mogu pronaći vreme za to. 

Preporučujemo: 26685 Ecollagen Wrinkle Correcting Day Cream SPF 15 PILING

Možda ćete teško nagovoriti svog muškarca da nanese masku za lice, ali bi trebalo lako da ga nagovorite da koristi piling za kožu. Jednom do dva puta nedeljno piling se lako može uklopiti u dnevnu rutinu tuširanja. Zapamtite da je piling potrebno umasirati u mokru kožu kako bi se odumrle ćelije i nečistoća ispravno uklonile. 

Preporučujemo:

23744 Essentials Daily Scrub Cleanse
30150 Facial Scrub "Aloe Vera"TAMNI KOLUTOVI

A šta ćemo sa borama, opuštenom kožom oko očiju i podočnjacima? I muškarci ih imaju. Evo šta je potrebno da učinite: izaberite odgovarajuću kremu za područje oko očiju i nanesite je vrhovima prstiju. Krema za područje oko očiju sa aplikatorom takođe čini čuda. Za osvježavajući i umirujući učinak možete je ostaviti u frižideru preko noći.

Preporučujemo:

16686 North for Men Triple Action Eye Balm
23381 Anti-Dark Circle Treatment BioclinicDODAJTE ZAŠTITNI FAKTOR

Prilikom boravka na otvorenom sve vreme vaš muškarac bi trebalo da koristi kremu za zaštitu od sunca. Nažalost, muškarci su prilično nemarni kad je u pitanju zaštita njihove kože. Muška koža zahteva jednaku zaštitu od sunca kao i ženska. Neka vaš muškarac koristi kremu sa zaštitnim faktorom, ali i balsam za usne sa zaštitnim faktorom. 

Preporučujemo:

23378 Sun Zone UV Protector Face and Exposed Areas SPF 50 Hig
24882 Day Cream Concentrate, evens skin tone, c SPF 45 "Bioclinic"


PAŽLJIVO BRIJANJE


Brijanje može uzrokovati iritaciju kože, pa je najbolje da se koristi krema za brijanje i balzam posle brijanja kako bi se smirilo eventualno crvenilo kože nakon brijanja. Savet je da se brijete pod uglom od 45 stepeni u smeru rasta dlačica.

Preporučujemo:

14652  North For Men - Sensitive Skin Shaving Foam INFORMIŠITE SE O STARENJU

Samo zato što George Clooney dobro izgleda ne znači da se svi muškarci osećaju ugodno kako godine prolaze. Opšte gledajući, proizvodi koji prkose starenju kože se mogu podeliti u dve osnovne grupe: oni za prevenciju i oni koji saniraju posledice starenja.  Proizvodi za preventivu su idealni za većinu muškaraca u uzrastu od 25 godina naviše. Proizvodi koji saniraju posledice starenja često sadrže retinol, antioksidante i kolagen.

Preporučujemo:

16687  North for Men Total Age Control Cream Tekst: Fotografije: SHUTTERSTOCK